Nokian kaupunki etsii nimikumppania syksyllä avattavalle uudelle palloiluareenalle


Nokian kaupunki avaa yritysten kanssa käytävän markkinavuoropuhelun uuden palloiluareenan nimestä sekä muusta areenaan liittyvästä näkyvyydestä. Markkinavuoropuheluun ilmoittautuminen alkaa tiistaina 9.4.2024.  

Näkyvyyden laajuus ja hinta selvitetään markkinavuoropuhelulla

Markkinavuoropuhelulla haetaan ensisijaisesti areenan nimestä kiinnostuneita yrityksiä.  

Fyysisesti kumppanin nimi tulee näkymään areenalla heti sisäänkäynnin yhteydessä sekä vaihtoehtoisesti joko areenan katolla tai sivuseinässä. Markkinavuoropuhelun aikana selvitetään myös nimikumppanuudesta kiinnostuneiden halukkuutta näkyä areenan muilla mainospinnoilla, kuten esimerkiksi kilpahallin keskiympyrässä sekä ledinauhoissa ja -näytöillä pyörivässä mainonnassa. Näkyvyyttä on lisäksi mahdollisuus laajentaa areenan oheistiloihin nimeämällä ne esimerkiksi nimikumppanin tuoteperheeseen kuuluvilla nimillä. 

Kumppanuuden hinta määräytyy näkyvyyden laajuuden mukaisesti. 

– Nokian uusi palloiluareena on sekä BC Nokian että Nokian KrP:n kotihalli. Kumpikin seura pelaa menestyksekkäästi pääsarjatasolla. Lisäksi tavoite on, että areenalla järjestetään tulevaisuudessa suuria yleisötapahtumia, kuten konsertteja, kertoo Nokian kaupungin elinkeinojohtaja Tiina Laakkonen. Nimikumppani saa siis näkyvyyttä fyysisesti itse areenalla, mutta nimen kautta laajasti myös medioissa sekä esimerkiksi kaupungin markkinoinnin kautta, Laakkonen jatkaa. 

Markkinavuoropuheluun ilmoittautuminen avautuu Nokian kaupungin kotisivuilla tiistaina 9.4. klo 10 ja siihen voi ilmoittautua sunnuntaihin 28.4. asti. Markkinavuoropuhelut käydään kevään 2024 aikana. Nimikumppanista ja uudesta nimestä tiedotetaan aikaisintaan kesäkuun puolivälin jälkeen. 

Nokian palloiluareena

Nokian uutta palloiluareenaa rakennetaan Nokian lukion ja Tredun ammatillisen oppilaitoksen yhteisen kampusalueen viereen Kankaantaankadulle. Kolmeen kerrokseen jakautuvalle areenalle tulee kaksi erillistä salia, jotka ovat väliverhoilla jaettavissa useampaan lohkoon. Pääsali ja sen noin 1900 katsomopaikkaa mahdollistaa esimerkiksi liigatason salibandy- ja koripallo-ottelutapahtumat sekä muut suuret yleistötapahtumat.  

Arkikäytössä pääsali voidaan jakaa kolmeen erilliseen lohkoon, jotka kaikki ovat täysimittaisen koripallokentän kokoisia. Toinen sali on harjoitussali, joka on jaettavissa kahteen osaan. Sali toimii koululiikunnan lisäksi salibandyn harjoitussalina. 

Uusi palloiluareena valmistuu syksyllä 2024 ja sen kustannusarvio noin 18,3 miljoonaa euroa. Palloiluareenan operoinnista vastaa Nokian kaupunki.
_________________________________________________

Lisätiedot:

elinkeinojohtaja Tiina Laakkonen, puh. 050 310 0331