Nokian kaupungin hyvinvoinnin ja vapaa-ajan palveluiden asiakaskäynnit kasvoivat huippulukemiin vuonna 2023 


Nokian kaupungin hyvinvoinnin ja vapaa-ajan tulosalue eli koronapandemian jälkeen ensimmäistä normaalia toimintavuotta vuonna 2023, mikä näkyi huikealla tavalla toiminnan tunnusluvuissa. Edellinen toiminnan kannalta normaali vuosi oli 2019.  

Nokian kaupungin hyvinvoinnin ja vapaa-ajan tulosalueen vuoden 2023 tunnusluvuista näkyvät sekä kaupungin asukasmäärän kasvu kuin myös koronapandemiasta palautuminen. Kirjasto-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut sisällään pitävän tulosalueen asiakaskäynnit ovat vuonna 2023 lähes tuplaantuneet vuoteen 2019 verrattuna.   

– Toiminnassa ja palveluissa tehtiin vuoden 2023 aikana yhteensä 2,1 miljoonaa asiakaskäyntiä. Näitä lukuja katsoessa on hienoa todeta erityisesti nokialaisten, mutta myös kaupungissa vierailevien ihmisten löytäneen hienosti hyvinvoinnin ja vapaa-ajan palvelut ja tapahtumat, iloitsee tulosaluetta johtava Asta Paasi. 

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan tulosalue hallinnoi ja vuokraa yhteensä 76:ää erilaista sisä- ja ulkotilaa muun muassa kolmannen sektorin käyttöön. Tämä tuo merkittävän lisän kuntalaisten ja sidosryhmien omaehtoisen toiminnan kuten säännöllisen ryhmä-, harrastus- ja urheilutoiminnan, tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen. 

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan tulosalueen budjetti oli vuonna 2023 oli 3 635 000 euroa ja tulosalueella työskenteli 47 eri alojen ammattilaista.  

Saat kuvasta klikkaamalla auki PDF-version.