Nokian asukkaita kutsutaan mukaan Terve Suomi -tutkimukseen


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toteuttaa syksyllä Terve Suomi -nimisen kyselyn yhteistyössä eri kaupunkien kanssa. Nokialta tutkimukseen kutsutaan 2800 satunnaisesti valittua yli 20-vuotiasta kaupunkilaista.
Tutkimuksessa selvitetään muun muassa asukkaiden terveydentilaa, elämänlaatua, osallisuutta sekä kokemuksia sosiaali- ja terveyspalveluista.

Tutkimuksesta saatavien tietojen avulla voidaan seurata asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia ja kehittää kaupungin palveluja. Tietoja on mahdollista verrata muiden alueiden tietoihin sekä koko maan tilanteeseen.

Terve Suomi -tutkimuksesta tehdään joka toinen vuosi kansallinen kysely. Edellinen kysely toteutettiin syksyllä 2022.

Terve Suomi -tutkimuksen kyselyn linkki: thl.fi/tervesuomi/osallistu. Huomioithan, että kyselyyn pääsee vastaamaan vain, jos on saanut postitse kutsun ja sen mukana tulevan tunnuksen. Lisätietoa tutkimuksesta THL:n sivuilta löydät täältä.

 

Jokainen vastaus on tärkeä

Tutkimukseen kutsuttavat on valittu satunnaisesti Digi- ja väestötietoviraston tiedoista. Jokainen kutsun saanut edustaa alueensa samanikäisiä ja -sukupuolisia henkilöitä, eikä yksittäistä vastaajaa voi korvata toisella.

Kysely käynnistyy syyskuussa. Kyselyyn voi vastata verkossa tai paperilomakkeella suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi.

On tärkeää, että jokainen kutsun saanut osallistuu tutkimukseen. Vastaamalla kyselyyn voi edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ja palvelujen kehittämistä.

 

Tuloksia julkaistaan keväällä 2024

Tuloksia raportoidaan keväällä 2024 THL:n verkkosivuilla. Kaupungit saavat tulokset käyttöönsä hyödynnettäväksi päätöksenteossa. Yksittäistä vastaajaa ei voi tunnistaa vastauksista.

 

Osallistujien kesken arvotaan K-ryhmän lahjakortteja

Kaikkien Terve Suomi -tutkimuksen kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 70 kpl 50 euron lahjakortteja K-ryhmän kauppoihin.

Arvontaan voivat osallistua vain Terve Suomi -tutkimukseen kutsutut. Jokainen kyselyyn vastannut (paperilomakkeella tai netissä) osallistuu automaattisesti arvontaan. Erillistä osallistumista lomakkeen lähettämisen lisäksi ei siis tarvita.

Arvonta suoritetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL). Voittajat arvotaan osallistuneiden joukosta lomaketunnusten perusteella. Tämän jälkeen otoksenhoitaja (joka ei käsittele lomakkeilta saatavaa tietoa) yhdistää voittaneen lomaketunnuksen takaisin nimeen ja osoitteeseen.

Arvonnassa voittaneiden nimi- ja yhteystietoja ei julkisteta, vaan voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Arvonta suoritetaan 30.4.2024. Palkinnot toimitetaan voittajille postitse THL:n Helsingin toimipisteestä.

 

Yhteystiedot

Tutkimuksen osallistujille:

Sähköposti: tervesuomi(at)thl.fi

Puhelin (ilmainen): 0800 97730, arkisin klo 9–11

 

Medialle:

Asta Paasi, hyvinvointi- ja vapaa-aikajohtaja

etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi, 040 779 9068

 

Riikka Piitulainen, hyvinvointikoordinaattori

etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi, 044 486 2036