Nokialla palataan normaalisti lähiopetukseen talviloman jälkeen 8.3.


Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on käsitellyt perjantaina 26.2.2021 kokouksessaan Pirkanmaan epidemiologista tilannetta. Sairaanhoitopiirin alueella ei ole tällä hetkellä epidemiologista perustetta sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen. Pandemiaohjausryhmä ei tällä hetkellä suosittele etäopetukseen siirtymistä vaan koululaiset palaavat talvilomalta normaalisti lähiopetukseen maanantaina 8.3.2021. Nokialla toimitaan pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaisesti.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan koronatilanteessa ei ole tapahtunut viime viikkoina olennaisia muutoksia. Koronan ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon ajalta on noin 30 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Myös tartunnan jäljitys toimii Pirkanmaalla hyvin.

Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä ja kuntia perjantaina hybridistrategian soveltamisesta sekä suositusten ja rajoitusten käytöstä. Ohjeistuksen mukaan etäopetukseen tulee siirtyä terveysviranomaisen tekemän epidemiologisen arvion perusteella silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

– Nokialla on valmisteltu etäopetukseen siirtymistä sillä oletuksella, että etäopetus alkaa talviloman jälkeen. Pandemiaohjausryhmän arvion mukaan tilanne Pirkanmaalla ei kuitenkaan vaadi hallituksen suosituksen täytäntöönpanoa. Oppilaiden oppimisen ja hyvinvoinnin kannalta lähiopetuksessa pysyminen on hyvä asia, sanoo sivistysjohtaja Pauliina Pikka.

Pikan mukaan pandemiaohjausryhmä suosittaa koulujen valmiustason ylläpitämistä, jotta etäopetukseen on mahdollista siirtyä kahden vuorokauden varoitusajalla, jos tilanne muuttuisi nopeasti.

Pirkanmaan koronasuositukset ovat muilta osin ennallaan ja niitä käsitellään seuraavassa alueellisessa pandemiaohjausryhmän kokouksessa tiistaina 2.3.

Lisätietoja:
sivistysjohtaja Pauliina Pikka, p. 040 133 4770
johtava rehtori Kari Lähde, p. 040 133 4797

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote lähiopetukseen palaamisesta Pirkanmaalla 26.2.2021