Nokia-viikko alkaa lauantaina 19.5.: ohjelmassa lähes sata yhteistä tapahtumaa


Nokian kaupungin nimikkoviikolla 19.-27.5. voi tutustua paikkakunnan runsaaseen vapaa-ajantarjontaan, historiaan, palveluihin ja harrastusmahdollisuuksiin. Ohjelmassa on mukana lähes sata paikallisten toimijoiden, asukkaiden ja yhteisöjen järjestämää tilaisuutta kaiken ikäisille. Viikko huipentuu 26.-27.5. Messut Nokialla -tapahtumaan Nokian jäähalleilla.

Tapahtumien järjestämiseen osallistuu vuosittain useita kymmeniä Nokialla toimivia yhdistyksiä, seuroja, yrityksiä ja yhteisöjä. Kaupunginosatapahtumia, kuten katukirppiksiä, järjestävät myös asukkaat yhdessä. Kaupunki tarjoaa tiloja tapahtumien toteuttamiseen sekä tiedottaa viikon ohjelmasta yleisölle.

Viikolla on paikkakunnalla pitkät perinteet, sillä ensimmäinen Nokia-viikko järjestettiin jo vuonna 1987.

Poimintoja ohjelmasta

Viikon ohjelma on kaikille avointa ja pääosin maksutonta. Mukana on mm. avointen ovien tapahtumia, markkina- ja pihakirppistapahtumia, koko perheen elokuvia, konsertteja, opastettuja kierroksia sekä liikuntatuokioita ja lajikokeiluja kaiken ikäisille. Osaan tapahtumista vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Ohjelmalliset Kevätmarkkinat järjestetään Pirkkalaistorilla torstaina 24.5. Viikko päättyy koko perheen Messut Nokialla -tapahtumaan 26.-27.5., jolloin Nokian jäähalli lähialueineen täytyy kahdeksi päiväksi näytteilleasettajista ja markkinakojuista. Messut tarjoavat ilmaista ohjelmaa kaikenikäisille. Viikon aikana kruunataan myös uusi Miss Nokia.

Perheille
Nokian Mammojen Puistonvaltaus käynnistää perheiden Nokia-viikon lauantaina 19.5. Viikon mittaan tarjolla on lisäksi lastenkonsertteja ja perheliikuntaa, mm. touhujudoa, temppurata ja voimistelua sekä Hippo-kisat keskusurheilukentällä. Suosittuja avointen ovien päiviä järjestetään mm. Viholan ratsastuskoululla ja Nokian paloasemalla. Nokian alakoulujen Talent -kilpailun semifinaali ja finaali käydään Nokia-viikolla. Kiertävä elokuvateatteri tuo Kerholaan koko perheen elokuvia ja kotimaista komediaa 25.-27.5.

Kulttuurin harrastajalle
Hempan Pumpun 40 -vuotisjuhlakonsertti avaa Nokia-viikon lauantaina 19.5. Poutunpuiston puistokonserteissa ilahduttavat puhallinorkesteri Oktaavi ja Nokia Big Band. Nokian kesäteatterin Täällä Pohjantähden alla – näytelmään voi kurkistaa avoimissa harjoituksissa. Opaskierroksilla voi tutustua mm. mm. Nokianvirran Energian biovoimalaitoksen toimintaan, Pinsiön kylään, vanhaan hautausmaahan, Siuron jylhän Linnavuoren luontoon sekä uuteen Eco3 – yritysalueeseen.

Liikkujalle
Urheilun ja liikunnan harrastajille viikko tarjoaa paljon vaihtoehtoja. Ulkoilu- ja kuntoliikuntatapahtuma Nokian Kymppi juostaan sunnuntaina 20.5. Viikon aikana tarjoutuu myös lukuisia mahdollisuuksia eri liikuntalajien lajikokeiluihin.

Nokia-viikon tapahtumia koordinoi Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluiden kulttuuriyksikkö.

Katso viikon kaikki tapahtumat ja tarkemmat ohjelmatiedot