Nokian kaupunki haastaa kuntalaiset mukaan valtakunnallisiin siivoustalkoisiin 


Nokian kaupunki on mukana Ylen valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa. Torstaina 13.4. alkavissa ja kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa yli 140 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussillista roskia. Yle avaa sivuilleen (yle.fi/miljoonaroskapussia) kampanja-ajaksi reaaliaikaisesti päivittyvän laskurin, johon jokainen roskien kerääjä voi paikkakuntakohtaisesti ilmoittaa keräämiensä pussien määrän. Tavoite on siis miljoona pussillista roskia, mutta kampanja on samalla myös kilpailu mukana olevien paikkakuntien kesken.  

Kaupunki haastaa kaikki nokialaiset talkoisiin!

Nokian kaupunki haastaa kaikki asukkaansa mukaan talkoisiin. Avuksi roskien keräämiseen voi kirjasto- ja kulttuuritalo Virrasta lainata kirjastokortilla roskapihdit. Kerätyt roskat voi viedä omaan sekajätteeseen tai jättää johonkin kaupungin yleiseen sekajäteastiaan. Kaupunki on merkinnyt yhteensä 16, puistoissa ja muilla yleisillä paikoilla sijaitsevaa kaupungin sekajäteastiaa erillisellä kampanjakyltillä sopivan jäteastian löytämisen helpottamiseksi (sijainnit: Linnavuoren uimaranta, Siuron matonpesupaikka, Siuron urheilukenttä, Knuutilan veneranta, Harjuniityn urheilukenttä, Alisen uimaranta/parkki, Alisen uimaranta, Sorsapuisto, Poutunpuisto, Menkalan kenttä, Edenin ranta, Vihnuksen uimaranta, Penttilän puisto).

Poimi roskat Nokialta toimimalla näin:

 

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi. Voit tarvittaessa lainata roskapihdit myös kirjasto- ja kulttuuritalo Virrasta (rajoitettu määrä, lainaus kirjastokortilla). 
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla. 
  3. Kerää roskia ympäristöstä. 
  4. Vie keräämäsi roskat omaan sekajäteastiaasi tai jätä pussi johonkin kaupungin yleisistä sekajäteastioista. 
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Nokian kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia 
  6. Haasta mukaan ystäväsi, sukulaisesi tai vaikkapa työkaverisi! 
  7. Jos jaat kampanjasta postauksia somessa, merkitse postaus tunnisteilla #MiljoonaRoskapussia #SiistiNokia @yle

Kampanja alkaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00. Tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Lisätietoja Miljoona roskapussia -kampanjasta Nokian kaupungin kotisivuilla sekä Ylen kotisivuilla.