Nansotalon tehdasmiljööseen suunnitteilla tapahtumakeskus ja uusia asuntoja


Kaupunkikehityslautakunta käsittelee 12.12.2017 kokouksessaan asemakaavamuutoksen käynnistämistä yhteistyössä Nanson Kiinteistöt Oy:n kanssa. Sopimus koskee Nokian keskusta-alueella sijaitsevaa Nansotalon kiinteistöä, jonka pinta-ala on noin 4 hehtaaria.

Kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen ja Nanstotalon Juha Berglund seisovat Nansotalon vanhassa ompelimotilassa.

Nansotalo on ollut Nanso Group Oy:n tuotantokäytössä aina vuodesta 1921 vuoteen 2016 asti, jolloin yhtiö luopui omasta trikootuotannostaan ja myi koneet Nokian Neulomolle. Tehdasrakennusta on laajennettu useassa vaiheessa ja sen kokonaispinta-ala on noin 22 000 m².

”Keräämme parhaita ideoita vanhojen tehdaskiinteistöjen käytöstä ympäri Suomea. Olemme avoimia kaikenlaisille ideoille ja Nansotalosta voisi kehittyä esimerkiksi Suomi-muodin keskus. Haluamme avata vanhan tehtaan ovet, jotta se voisi toimia myös nokialaisten keskeisenä kohtaamispaikkana. Tiloissa voisi olla yritysten toimitiloja, pop up –tapahtumia, näyttely-, musiikki- tai kulttuuritiloja sekä ravintola ja kahvila”, visioi Nansotalon kiinteistökehityksestä vastaava Nanso Groupin hallituksen puheenjohtaja Juha Berglund.

Berglundin mukaan Nansotalo haluaa olla vuonna 2025 vetovoimainen kulttuuri- ja tekstiilialan keskus, joka toimii yhteistyössä alan eturivin toimijoiden kanssa. Tavoitteena on säilyttää nykyinen tehdasrakennus monipuolisessa keskustatoimintoja palvelevassa tuotanto-, palvelu- ja yrityskäytössä sekä muuttaa tontin käyttötarkoitusta siten, että sen nyt lähes käyttämättä olevasta länsireunasta erotetaan noin yhden hehtaarin suuruinen maa-alue asuinkerrostalojen korttelialueeksi. Uusien kerrostalojen tavoitteellinen rakennusoikeus on 11 000-16 000 k-m².

”Suunnitelmien toteutuessa Nansotalo tulee olemaan merkittävä osa Nokian tulevaisuuden keskustaa, sillä se sijaitsee rautatieaseman ja asemanseudun ympärille muodostuvalla alueella. Suunnitteilla olevan matkakeskuksen ja Nansotalon välillä on alikulku ja lähistölle on rakentumassa myös uusi Tanhuankadun ja Rounionkadun asuinalue”, kuvailee kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.

Tuleva aluerakenne, tonttien käyttötarkoitukset ja rakennusoikeudet sekä kaavan muu yksityiskohtainen sisältö ratkaistaan asemakaavan muutoksen käsittelyn yhteydessä. Asemakaavamuutoksesta laaditaan maankäyttö- ja luovutussopimus, jonka hyväksyy kaupunginhallitus. Asemakaavamuutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto.

”On hienoa, että kansainvälisesti tunnettu brändi on tulevaisuudessakin osa nokialaista identiteettiä. Nanson teollinen historia jatkuu arvokkaalla tavalla ja on läsnä kaupungissamme uudistuneena, mutta vanhaa miljöötä kunnioittaen”, summaa Nieminen.

Lisätietoja:
Nanso Group Oy, hallituksen puheenjohtaja Juha Berglund, puh. 0500 400 830
Nokian kaupunki, kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen, puh. 040 133 4780

Nanso Group
Nanso Group on suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys, jolla on kaksi vahvaa brändiä, trikootuotteisiin keskittyvä Nanso ja sukkamerkki Vogue. Yhtiö on vahvasti ajan hengessä elävä osaaja, jonka brändit ja tuotteet ovat tunnettuja laadusta, yksilöllisestä designista ja näyttävistä kuoseista. www.nansogroup.com, www.nansotalo.fi