Miljoona roskapussia -kampanja tulee taas! Nokian kaupunki haastaa kuntalaiset mukaan valtakunnallisiin siivoustalkoisiin 


Yle on haastanut suomalaiset jatkamaan viime keväänä alkanutta Miljoona roskapussia -kampanjaa. Myös Nokian kaupunki on jälleen mukana näissä kesäkuun alkupuolelle asti kestävissä siivoustalkoissa.  

Nokian kaupunki on mukana Ylen viime keväänä lanseeraamassa valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa. 15.4.2024 alkavissa siivoustalkoissa kaikki kunnat, kaupungit, joukko järjestöjä ja yhteisöjä jne. yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussillista roskia.

 Yle avaa jälleen sivuilleen reaaliaikaisesti päivittyvän laskurin, johon jokainen roskien kerääjä voi paikkakuntakohtaisesti ilmoittaa keräämiensä roskapussillisten määrän. Yhteinen tavoite on siis miljoona pussillista roskia, mutta kampanja on samalla myös kilpailu mukana olevien paikkakuntien kesken. Kuka tahansa voi osallistua roskien keräämiseen, mutta laskuriin kirjautuminen vaatii Yle-tunnukset (luo Yle-tunnukset). 

Miljoona roskapussia -kampanja päättyy 5.6. kello 20. 

Tehdään yhdessä siisti Nokia! 

Nokian kaupunki haastaa kaikki asukkaansa mukaan talkoisiin. Kirjasto- ja kulttuuritalo Virrasta voi lainata kirjastokortilla roskapihdit. Näiden kanssa tulee tosin toimia nopeasti. Pihdit lainattiin viime keväänä loppuun ennätysnopeasti.

Kerätyt roskat voi viedä omaan sekajätteeseen tai jättää johonkin kaupungin yleiseen sekajäteastiaan. Kaupunki onkin merkinnyt yhteensä 15 kappaletta puistoissa ja muilla yleisillä paikoilla sijaitsevaa kaupungin sekajäteastiaa erillisellä kampanjakyltillä sopivan jäteastian löytämisen helpottamiseksi. 

Poimi roskat Nokialta toimimalla näin: 

  1. Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi (sekä roskapihdit).  
  1. Lähde ulos – yksin tai porukalla. 
  1. Kerää roskia ympäristöstä. 
  1. Vie keräämäsi roskat omaan sekajäteastiaasi tai jätä pussi johonkin kaupungin yleisistä sekajäteastioista. 
  1. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Nokian kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia 
  1. Haasta mukaan ystäväsi, sukulaisesi tai vaikkapa työkaverisi! 
  1. Jaa kuva/kuvia roskien keruusta some-kanavillasi tunnisteilla #SiistiNokia ja #MiljoonaRoskapussia. Muistahan tägätä postaukseen @Nokiankaupunki ja @Yle