Lukuteko-palkinnon saaja julkistetaan Virrassa to 23.9. klo 14.00


Vuoden 2021 PIKI-päivän 23.9 kunniaksi Pirkanmaan kirjastot jakavat Vuoden lukuteko -palkinnot. Kukin kirjasto on valinnut omasta kunnastaan palkinnon saajaksi yksittäisen henkilön tai tahon, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä kuluneen vuoden aikana tai jo pidempään. Palkinto voidaan myöntää mille tahansa kirjaston ulkopuoliselle taholle.

Kirjaston musiikkiosasto Nokialla.

Parkanon kirjasto on jo aiemmin jakanut Vuoden lukuteko -palkintoa. Ideaa pidettiin niin hienona, että halusimme tänä vuonna laajentaa käytännön kaikkiin PIKI-kirjastoihin ja juhlistaa vuosittaista PIKI-päivää tällä tavoin. Kaikki kirjastot lähtivät innolla nostamaan esiin oman alueensa lukutekoja ja hyviä ehdokkaita palkinnon saajiksi oli paljon, PIKI-koordinaattori Salla Hyökki Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Juhlistamme ensimmäistä nokialaista lukuteko-palkinnon saajaa kirjasto- ja kulttuuritalo Virran kolmannen kerroksen musikkiosaston nurkkauksessa to 23.9. kello 14.00 alkaen. Tilaisuudessa on palkitun julkistus, kukitus ja haastattelu sekä pientä ohjelmaa. Tilaisuus on maksuton ja kaikki on kovasti tervetulleita. Nähdään kirjastolla!