Lautapelikerho aloittaa Virrassa helmikuussa 2022


Muokkaus 11.1.2022: Tapahtumien päivämäärät päivitetty.
Voiko lautapeli olla muutakin kuin noppien viskomista? Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran lautapelikerhossa on esittelyssä erilaisia 2000-luvun lautapelejä, joiden parissa isommatkin pelaajat voivat viihtyä.

Lautapelikerho aloittaa toimintansa helmikuussa. Kerho kokoontuu Virran ryhmätyötila Eepessä vuoroviikoin maanantaisin, alkaen 10.1.2022. Aloitusaika on aina klo 17 mutta pelikerran kesto riippuu pelattavasta pelistä. Mikäli haluat mukaan pelaamaan, täytä ennakkoilmoittautumislomake alta. Pelipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Pelejä voi tulla seuraamaan muutama ylimääräinen henkilö, vaikka peliin ei mukaan mahtuisikaan. Alaikäraja pelikerhoon on 12 vuotta. Lautapelikerhoa vetää vapaaehtoisena Aapo Pohjonen.

Ma 7.2.2022 – Carcassonne – Ilmoittaudu mukaan
Enintään kuusi pelaajaa, kesto n. 60 min

Useasti palkittu Carcassonne on yksi ensimmäisistä uuden lautapeliaallon aloittaneista peleistä. Rakenna muiden kanssa maaseutua laatoista ja aseta työläisesi keräämään pisteitä.

Aihepiiri: maaseudun rakentaminen
Avainsanat: laattojen asettelu

Ma 21.2.2022 – 7 Wonders – Ilmoittaudu mukaan
Enintään seitsemän pelaajaa, kesto n. 60 min

7 Wonders on korttivetoinen peli, jossa kukin pelaaja rakentaa omaa maailmanihmettään. Pelaa pöytään tarvittavat tuotantorakennukset, kaupankäyntipaikat, oppineisuutta edistävät tilat ja muut yhteiskunnan parannukset, sotilaallista voimaa unohtamatta.

Aihepiiri: historia, sivilisaation rakentaminen
Avainsanat: korttien poiminta, käsikorttien hallinta

Ma 7.3.2022 – Evolution – Ilmoittaudu mukaan
Enintään kuusi pelaajaa, kesto n. 90 min

Kilpaile ajan halki muiden pelaajien kanssa kehittämällä lajisi elinvoimaisemmiksi kuin muilla pelaajilla. Kehitä mahdollisimman ahnas laji, joka osaa suojautua saalistajilta ja kerää pisteitä syömällä mahdollisimman paljon. Varo, ettei lajisi jää nälkäiseksi, tai muiden otusten saaliiksi ja kuole sukupuuttoon.

Aihepiiri: luonto, tiede
Avainsanat: käsikorttien hallinta, pelaaja vastaan pelaaja

Ma 21.3.2022 – Wingspan – Ilmoittaudu mukaan
Enintään viisi pelaajaa, kesto n. 90 min

Viime vuoden myydyimpiin peleihin kuuluvassa Wingspanissa kilpailevat ornitologit yrittävät kerätä omaan luonnonpuistoonsa parhaat lintulajit. Mitä enemmän lintuja saat houkuteltua paikalle, sitä helpommin seuraavat linnut saapuvat.

Aihepiiri: luonto, linnut
Avainsanat: resurssien hallinta, yhdistelmien kerääminen, toimintojen valinta