Lapsiperheiden suosimalta Nokian Harjuniityn asuinalueelta 15 uutta omakotitonttia haettavaksi lokakuussa


Nokian kaupunki myy tai vuokraa 15 uutta omakotitonttia suositulta Harjuniityn asuinalueelta. Harjuniityn tonttihaku alkaa 13.10.2023 ja päättyy 30.10.2023 klo 12 mennessä. Tontit luovutetaan arpomalla, ja tonttiarvontaan voivat osallistua hakijat, jotka eivät ole saaneet omakotitonttia Nokian kaupungilta viimeisen viiden vuoden aikana.

Uudet omakotitontit sijaitsevat alueen pohjoisosassa, Pyrstötähdenkadulla, josta on nopeat liikenneyhteydet sekä Nokian keskustaan ja rautatieasemalle että valtatien 11 kautta Tampereelle. Lähellä kulkee rakennettu ulkoilureitti, hiihtoladut ja polkuverkostoja.

– Harjuniityssä on perheille monipuoliset harrastus- ja liikuntamahdollisuudet. Yhtenäiskoulun ja päiväkodin vieressä sijaitsevassa ulkoliikuntakeskuksessa on muun muassa tekonurmi- ja monitoimikenttä palloiluun ja yleisurheiluun, kaukalo koripalloon ja jääkiekkoon sekä ulkokuntosali, kertoo tonttipäällikkö Harri Järvenpää.

Järvenpään mukaan lokakuussa luovutettavat omakotitontit ovat rakennettavissa tammikuusta 2024 alkaen. Tonttien rakennusoikeus on 260-300 k-m² ja niiden pinta-alat ovat noin 823-1003 m².

Tonteille voi mennä itsenäisesti tutustumaan iltaisin ja viikonloppuisin, sillä arkipäivisin työmaalla liikkuu raskasta liikennettä. Tontit on merkitty maastoon kyltein. Tarkemmat hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät tonttihaun alkaessa 13.10. Nokian kaupungin omakotitonttien karttasovelluksesta kaupungin verkkosivustolta.

Harjuniitystä on tulossa vielä noin 60 omakoti- ja paritalotonttia, jotka luovutetaan kunnallistekniikan valmistuttua lähivuosien aikana. Harjuniitty laajentuu tulevaisuudessa länteen, mutta asemakaavoitus on vielä kesken.

Nokian kaupungin tontti-insinööri Arto Heikkisen (vas.) ja tonttipäällikkö Harri Järvenpään mukaan Harjuniityn pohjoisosasta on sujuvat kulkuyhteydet niin kaupungin keskustaan kuin Tampereelle.

Tonttiarvontaa voi seurata verkossa 7.11.

Harjuniityn tonttihaun päättymisen jälkeen järjestetään julkinen tonttiarvonta tiistaina 7.11. klo 16. Arvontaan voivat osallistua ne hakijat, jotka eivät ole saaneet omakotitonttia Nokian kaupungilta 13.10.2018 jälkeen.

Tonttiarvonta striimataan Nokian kaupungin YouTube-kanavan kautta. Liittymislinkki tonttiarvontaan julkaistaan lokakuun aikana kaupungin verkkosivuilla osoitteessa: www.nokiankaupunki.fi/harjuniitty.

Harjuniityn tontti-ilta verkossa 10.10.

Harjuniityn omakotitonteista kiinnostuneille järjestetään tontti-ilta verkkotapahtumana tiistaina 10.10. klo 17 alkaen. Tontti-illassa esitellään hakuun tulevat uudet omakotitontit ja hakuohjeet sekä luovutusehdot. Lisäksi kerrotaan muun muassa Harjuniityn asemakaavasta ja rakennusmääräyksistä sekä liittymisestä vesihuoltolaitokseen.

Tontti-iltaa varten voi lähettää etukäteen kysymyksiä tontteihin tai rakentamiseen liittyen. Kysymykset tulee lähettää sähköpostitse keskiviikkoon 4.10. mennessä osoitteeseen: arto.heikkinen@nokiankaupunki.fi.

Nokian kaupungin asiantuntijat vastaavat kysymyksiin tontti-illan aikana. Myös tapahtuman aikana voi esittää kysymyksiä chatissa. Liittymislinkki tontti-illan verkkotapahtumaan julkaistaan Harjuniityn verkkosivuilla.

Lisätiedot:
Harri Järvenpää, tonttipäällikkö, p. 044 486 0976
Arto Heikkinen, tontti-insinööri, p. 050 395 8763

Nokian kaupunki luovuttaa myymällä tai vuokraamalla 15 uutta omakotitonttia Harjuniitystä Pyrstötähdenkadun varrelta.