Lapin upea väripaletti loistaa Sinikka Viitasen näyttelyssä Taidetalolla


Nokian Taidetalolla tiistaina 11.9. avautuneessa näyttelyssä on esillä Sinikka Viitasen taidetekstiilejä ja öljyvärimaalauksia. Nokialainen, Sallasta kotoisin oleva Viitanen kutoo Lapin lumoa taidokkaisiin, uniikkeihin tekstiileihin. Öljyvärimaalauksissa on mukana myös mystiikkaa. Näyttely on avoinna 7.10. saakka ja siihen on vapaa pääsy.

Sinikka Viitanen on kotoisin Sallasta ja muuttanut Tampereen seudulle vuosikymmeniä sitten. Lapin ainutlaatuinen luonto on innoittanut hänen maalauksiaan ja tekstiilejään, ja luonnon kauneus ja monimuotoisuus ovat hänelle ehtymättömiä lähteitä, joista voi ammentaa eri vuodenaikoina elämyksiä. Viitanen on opiskellut Tyrvään käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa ja valmistunut sieltä artesaaniksi. Maalaustaitojaan hän on syventänyt Nokian, Pirkkalan ja Tampereen työväenopistojen öljyvärimaalauskursseilla sekä Kuusamon taideleireillä.

Näyttelyn tekstiilit on tehty käsityönä, kudottu kangaspuilla, kudelankana 100% karstavilla, loimilankana 100% puuvilla kalalanka, värjätty Semitone (R) –väreillä, kastoseisotus-menetelmällä. Maalauksissa on mukana myös mystiikkaa.

Viitasen teoksia on aiemmin ollut esillä mm. Sallassa Poropuiston taidetilassa ja Hautajärven Luontokeskuksessa sekä Kuusamossa Kiutakönkään Luontokeskuksessa.

Tunturiloimu ja Tarujen tunturit – Sinikka Viitasen taidetekstiilejä ja öljyvärimaalauksia
11.9.-7.10.2018
Nokian Taidetalo, Souranderintie 7
Avoinna ti, to ja pe 10-16, ke 10-18 ja su 11-15.
Vapaa pääsy.