Kirsti Koro-Perähuhdan tutkielmia kasveista Nokian Taidetalolla


Nokian Taidetalolla avautuu näyttely, jossa pääosassa ovat kasvit. Kirsti Koro-Perähuhta kertoo tutkineensa luontoa - kasveja, hedelmiä, sieniä ja siemeniä - kynällä ja siveltimellä yli neljä vuosikymmentä.

Kirsti Koro-Perähuhdan maalaus lumpeenkukista.

”Nyt kun luonnon tasapaino tuntuu järkkyvän, luontoa käytetään paljon viestinnässä ja markkinoinnissa. Luonnolla, metsällä ja jopa jo luontokuvien näkemisellä on suuri positiivinen vaikutus ihmisen hyvinvoinnille”, Koro-Perähuhta kertoo. Hän on toiminut yli neljä vuosikymmentä Suomenselän Taiteilijaseura ry:ssä, ja on sen kunniajäsen. Koro-Perähuhta kuuluu myös Virtain Taideyhdistyksen perustajajäseniin. Näyttelyitä hän on järjestänyt niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Koro-Perähuhdalla on oma galleria Virroilla.

”Tänä aikana liikkuu keskellämme paljon tahallista puolitotuutta. Olen huomannut, että parhaiten aikaa kestää työ, joka kuvaa luonnon mahdollisimman totena. Ei valokuvantarkkana eikä abstraktina värileikkinä, vaan kasvin luonnetta tutkien ja kuvaten yhtä itsestään selvästi kuin kasvi kasvaa. Siitä näyttelyn nimi Kasvi on totta”, Koro-Perähuhta kertoo näyttelynsä taustoista.

Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset ovat Nokian Taidetalolla keskiviikkona 13.3. klo 18. Näyttelyn avaa puutarhaneuvos Arno Kasvi.

Kirsti Koro-Perähuhta: Kasvi on totta
Tutkielmia eri tekniikoin
14.3.–12.4.2019
Nokian Taidetalo, Souranderintie 7, Nokia
Avoinna ti, to ja pe 10-16, ke 10-18 ja su 11-15.
Vapaa pääsy

Kuva: Kirsti Koro-Perähuhta: Kaksi avointa kukkaa (2013)