Kirjaston rakentaminen etenee – urakoitsijat valittu


Nokian kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 28.5.2018 uuden kirjastotalon pääurakoitsijaksi SSR Länsi-Suomi Oy:n, jonka tarjous oli kokonaiskustannuksiltaan edullisin, noin 6,1 miljoonaa euroa (alv. 0 %). Muiden päätettyjen urakoiden yhteisarvo on 1,7 miljoonaa euroa eli yhteensä 7,8 miljoonaa (alv. 0 %). Uuden kirjasto- ja monitoimitalon rakentaminen alkaa syyskuun loppuun mennessä, ja tilat saadaan käyttöön vuodenvaihteessa 2019–20. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Pekka Koli Tilatakomo Oy:stä.

Nokian uusi kirjastorakennus valmiina, havainnekuva.

Uusi kirjasto- ja kulttuuritalo valmistuu entisen pääkirjaston paikalle Härkitielle Nokian keskustaan. Vanhan talon purkaminen alkaa mahdollisimman pian urakkasopimusten allekirjoitusten jälkeen kesän aikana. Uuden rakennuksen perustusten betonointi aloitetaan viimeistään syyskuussa, ja valmista pitäisi olla vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kolmikerroksiseen taloon tulee kirjastotiloja kahteen kerrokseen ja tilat kirjastoautolle. Nuorisotilat löytyvät jatkossa uudesta talosta, samoin kuin runsaasti erilaisia näyttelytiloja: Martti ja Sirkka-Liisa Helinin lahjoituskokoelmasta koostettava pysyvä näyttely, vaihtuvien näyttelyiden tila sekä pysyvä Nokia-aiheinen aulanäyttely. Lisäksi rakennukseen tulee nousevalla näyttämöllä varustettu sali työpajatiloineen, vapaa-aikapalvelujen toimisto, kahvila sekä useita muita tiloja kokoontumiseen, työskentelyyn, ajanviettoon ja yhteiseen tekemiseen.

Talo tulee tarjoamaan monipuolisia tapahtumia, elämyksiä, kokemuksia ja tekemistä. Rakennus on arkkitehtonisesti näyttävä ja tärkeässä roolissa Nokian keskustan kehittämisessä ja elävöittämisessä.