Kirjaston kesän digitaaliset lukukampanjat lapsille ja nuorille avautuivat 1.6.


Molemmat valtakunnalliset lukukampanjat (lapsille oma, nuorille oma) starttaavat tänään 1.6. ja ovat avoinna 31.8.2021 asti. Osallistumalla lukukampanjaan ja palauttamalla arvontalomakkeen kirjastoon, osallistuu samalla arvontaan.

Valtakunnalliset lukukampanjat ovat kaksikielisiä ja lasten versiosta on tehty myös monikieliset paperiversiot sekä kokonaan ääneen perustuva versio. Kirjastossa on jaossa kirjavinkkilistoja suomeksi. Lukukampanjat on koordinoinut Seinäjoen kaupunginkirjasto, jolla on lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä.

Sähköisiin kampanjoihin pääset alla olevista linkeistä:
lasten lukukampanja Lumotun puiston salaisuus
nuorten lukukampanja Luettu maa

Lumotun puiston salaisuus on ensisijaisesti alakouluikäisille suunnattu kirjastojen digitaalinen lukukampanja. Lukupeliä voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Pelaaminen ei vaadi kirjautumista. Pelissä annetaan runsaasti erilaisia lukuvinkkejä. Kirjoja voi tiedustella kirjastosta. Lemmikkikanin ulkoilutusretki johtaa uskomattomaan seikkailuun, kun vastaan tulee toinen toistaan kummallisempia hahmoja ja tilanteita. Miten sinä selviäisit?

Luettu maa on ensisijaisesti yläkoululaisille suunnattu kirjastojen digitaalinen lukukampanja, joka toimii kännykällä, tabletilla ja tietokoneella. Pelaaminen ei vaadi kirjautumista. Pelissä annetaan runsaasti erilaisia lukuvinkkejä ja osallistutaan somehaasteisiin. Lukuvinkkien kirjoja voi tiedustella omasta kirjastosta. Nuorten lukukampanjassa sukelletaan tarinoiden maailmaan ja tehdään somehaasteita. Kenellä on hauskin video TikTokissa? Kuka postaa hienoimman kuvan Instagramiin? Ota @luettumaa seurantaan Instagramissa ja TikTokissa, ja näet, miten muut ovat haasteista selvinneet!