Kireä pakkanen viivästyttää jäte- ja lietekuljetuksia Pirkanmaalla


Pirkanmaan jätehuolto tiedottaa, että tammikuun alun kireä pakkanen vaikuttaa jätteenkuljetuksiin. Jätehuollossa toivotaan asukkailta malttia ja ymmärrystä.

Viime aikojen kireä pakkanen vaikuttaa jäteautojen toimintaan ja jäädyttää jäteastioita. Märkä jäte jäätyy helposti astioiden seinämiin kiinni, eikä astioita saada kunnolla tyhjennettyä. Jäteautoja joudutaan tyhjentämään useammin, kun jäinen jäte ei pakkaannu normaalilla tavalla. Myös lietenoudoissa on tällä hetkellä kylmyydestä johtuvia viiveitä.

Muista pakata biojäte

Erityisesti biojätteen huolellinen pakkaaminen kotona auttaa asiaa. Biojätteen voi pakata sanomalehteen, paperipussiin tai muuhun maatuvaan materiaaliin.

– Jäteastioihin ei saa laittaa mitään nestemäisiä jätteitä, koska neste valuu tyhjennyksen yhteydessä pihalle ja voi näin pakkasilla jäätyessään rikkoa astian, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

– Suurkeittiöissä märän biojätteen valuttamiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota. Huolellisesti paikoilleen asetetun sisäsäkin käyttö bioastiassa helpottaa tyhjennystä. Käytettyä käsipyyhepaperia voi myös käyttää kuivikkeena biojäteastiassa, jatkaa Varsala.

Rasvaa jätetilan lukko

Jätetilojen ja -astioiden jäätyneet lukot saattavat estää tyhjennyksen jopa kokonaan. Huolehdithan astioiden ja putkilukkojen toimivuudesta laittamalla niihin lukkorasvaa.

Jätteenkuljettajien työn sujumista turvallisesti myös talvella helpottavat ehjät jäteastiat, joiden ympäristöstä lumityöt on tehty ja alue hiekoitettu. Jätetilojen tulee olla riittävästi valaistuja.

Arkipyhäviikot vaikuttavat tyhjennyksiin

Vuoden vaihteen arkipyhäviikoilla jäteastian tyhjennyspäivä voi muuttua totutusta. Tyhjennykset etenevät, eivätkä vaadi erillistä yhteydenottoa asiakaspalveluumme. Kiitämme kärsivällisyydestä!

Lisätiedot:

Pirkanmaan Jätehuolto Oy, tekninen päällikkö Timo Varsala, puh. 050 338 2463