Kerro kokemuksesi: Millaisia Tampereen kaupunkiseudun keskustat ovat


Tampereen kaupunkiseudun asukkaille ja seudulla asioiville suunnattu karttakysely on käynnissä. Kyselyllä kerätään asukkaiden kokemuksia seudun keskustojen viihtyisyydestä, turvallisuudesta ja kehittämistarpeista.

Kysely on osa Keskustabarometria 2024, joka kokoaa tilannekuvan seudun keskustoista. Kunnat hyödyntävät seudullisen tilannekuvan lisäksi kyselyn tietoja myös omassa suunnittelussa ja keskustojen kehittämisessä.

Karttapohjaisessa kyselyssä on mukana 19 keskustaa kaikista kaupunkiseudun kunnista eli Kangasalta, Lempäälästä, Nokialta, Orivedeltä, Pirkkalasta, Tampereelta, Vesilahdelta ja Ylöjärveltä. Kun kysely toteutettiin edellisen kerran vuonna 2019, siihen saatiin kunnista yhteensä 1 264 vastausta. Kyselyyn toivotaan myös tällä kerralla runsaasti vastauksia, koska ne tuovat tärkeää tietoa siitä, millaisia seudun keskustat todellisuudessa ovat.

”Karttakyselyn kautta saamme tietoa siitä, miten asukkaat kokevat seudun keskustat asioinnin ja vapaa-ajan vieton paikkoina. Kysely tuottaa seudun kunnille runsaasti paikkaan sidottua kokemustietoa sekä asukkaiden omia ehdotuksia keskustojen kehittämiseksi. Kokoamme kyselyn tulokset seudulliseen tilannekuvaan, jossa hyödymme myös muita tietoaineistoja. Näin saamme monipuolisen kokonaiskuvan sekä parhaimmillaan uusia näkökulmia keskustojen kehittämiseen”, sanoo Tampereen kaupunkiseudun seututietopäällikkö Jussi Välimäki.

Viihtyisä, turvallinen tai vaikeakulkuinen?

Kyselyssä vastaaja pääsee merkitsemään kartalle esimerkiksi viihtyisäksi, turvalliseksi tai vaikeakulkuiseksi kokemiaan paikkoja. Kyselyn voi täyttää minkä tahansa mukana olevan keskustan osalta, josta vastaajalla on kokemuksia esimerkiksi asumisen, työssäkäynnin tai asioinnin vuoksi. Kyselyn voi täyttää halutessaan myös useamman keskustan osalta.

Vastaajien kesken arvotaan elokuvalippuja

Kyselyyn voi vastata suomeksi ja englanniksi. Nopeimmat vastaavat kyselyyn 10 minuutissa. Kysely on auki 15.7.2024 asti. Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan elokuvalippuja.

Vastaa karttakyselyyn.

 

Karttakysely on osa Tampereen kaupunkiseudun Keskustabarometria 2024. Aiemmin Keskustabarometri on toteutettu seudulla vuosina 2012 ja 2019. Asukaskyselyn lisäksi barometri sisältää monipuolisen katsauksen aluekeskuksien kehitykseen sekä elinvoimaselvityksen.