Kansainvälistä Vammaisten päivää vietetään lauantaina 3.12.


YK:n yleiskokous julisti joulukuun kolmannen päivän Vammaisten päiväksi jo vuonna 1992. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin vammaisten asemaa, tehdä yhteiskunnasta esteettömämpi ja parantaa ihmisten suhtautumista erilaisuuteen. Nokian kaupunki ja Nokian Vammaisneuvosto järjestävät yhteistyössä ohjelmaa Vammaisten päivänä.

Vammaisten päivän ohjelma

Eurolla uimaan

Nokian uimahalli, Välikatu 24. EU:n vammaiskorttia näyttämällä tai Kela-kortin tietyillä tunnuksilla pääsee Vammaisten päivänä uimaan eurolla.

Satutunti

Klo 10.00-10.30 Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran lastenosasto, Härkitie 6. Maksuton ja kaikille avoin tapahtuma, ei ennakkoilmoittautumista.

Perhepeuhula

Klo 13.00-13.30 Nokian uimahallin terapia-allas, Välikatu 24. Tunnilla leikitään ja opetellaan uintitaitoja ohjatusti oman aikuisen kanssa, omien kykyjen mukaan. Tunti on tarkoitettu erityislapsille, jotka pärjäävät oman avustajan kanssa puku- ja allastiloissa. Ei ikärajaa. Ilmoittaudu ennakkoon viimeistään 30.11.2022. Hinta: uintimaksu, EU:n vammaiskorttia näyttämällä tai Kela-kortin tietyillä tunnuksilla 1e.

Lisätietoja Kansainvälisestä Vammaisten päivästä löytyy päivän virallisilta verkkosivuilta (eng.).