Jätevesijärjestelmät kuntoon – loppukiri alkoi


Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry (KVVY) tarjoaa maksutonta ja puolueetonta haja-asutuksen jätevesineuvontaa kevään ja kesän 2019 aikana Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä sekä Kärkölän ja Hämeenkosken alueella. Neuvojat ovat tavoitettavissa jätevesineuvonnan kesäkiertueella sekä puhelimitse ja sähköpostilla.

Järvinäkymä, jossa rannalla näkyy puita sekä punainen puurakennus.

Kunnostuksen takaraja lähenee
Jätevesijärjestelmien tulee täyttää puhdistusvaatimukset 31.10.2019 mennessä ranta- ja pohjavesialueiden kiinteistöillä. Aikaa on siis puolisen vuotta. Jätevesijärjestelmän toimintakunto ja riittävyys on hyvä tarkistaa viimeistään nyt keväällä, jotta mahdollisen uuden järjestelmän suunnittelu ja rakentaminen on mahdollista vielä ennen takarajan umpeutumista.

Neuvontaa saatavilla
Jätevesineuvojat kiertävät toreilla ja kesätapahtumissa vastaamassa kysymyksiin jätevesien käsittelystä, jätevesijärjestelmistä ja lainsäädännön tulkinnasta. Neuvojat tavoittaa helposti myös puhelimitse ja sähköpostilla. Neuvonta on asukkaille ja mökkiläisille maksutonta ja jätevesineuvojat toimivat puolueettomasti vailla kaupallisia kytköksiä. Neuvontatyön rahoittavat Hämeen ja Pirkanmaan ELY-keskukset.

Lisätiedot:
p
rojektiasiantuntija Laura Virtanen, laura.virtanen@kvvy.fi, puh. 050 476 3500
ympäristöasiantuntija Lauri Sillantie, lauri.sillantie@kvvy.fi, puh. 050 570 9511
www.kvvy.fi/jatevesi