Janne Kukkosen realistisia maalauksia Nokian Taidetalolla


Nokialaisen kuvataiteilija Janne Kukkosen teoksia on nyt ensimmäistä kertaa esillä Nokian Taidetalolla. Realistisia maalauksia esittelevässä näyttelyssä aiheina ovat erityisesti ihmiset ja luonto. Näyttelyssä on esillä myös Kukkosen ystävien akryylimaalauksia. Maija Alangon Luonnon voimat tuovat tilaan abstraktia väriloistoa, Adrian Estevezin siluetteina toteutetut teokset kantavat nimeä Feelings.

Janne Kukkosen maalaus, jossa lähikuvassa pieni poika.

Janne Kukkonen kiinnostui taiteen tekemisestä jo lapsena. Myös hänen isänsä oli taiteilija, jonka opissa hän sai pikkupoikana olla tämän kuolemaan saakka. Taideopintonsa hän aloitti Ranuan kristillisessä kansanopistossa kuvataidelinjalla vuonna 1994, josta jatkoi muutaman vuoden tauon jälkeen Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun kuvataidelinjalle Imatralle. Valmistuttuaan sieltä vuonna 2003 Kukkonen muutti Pirkanmaalle. Hän kertoo maalanneensa töiden lomassa koko ajan tauluja, toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Enimmäkseen hän on tehnyt tilaustöinä muotokuvia. Kukkonen kertoo pitävänsä taiteessa erityisesti klassisesta venäläisestä koulukunnasta, ja tätä oppia hän saikin Imatralla.

Janne Kukkonen (s.1978) on kotoisin Ranualta, mutta asuu nykyään Nokialla perheensä kanssa. ”Haaveeni on, että pystyisin jossakin välissä keskittymään taiteen tekemiseen enemmän”, hän kertoo.


Janne Kukkonen: Hetkiä elämästä
Realistisia maalauksia
1.2.-1.3.2019
Nokian Taidetalo, Souranderintie 7, Nokia
Avoinna ti, to ja pe 10-16, ke 10-18 ja su 11-15.
Vapaa pääsy.

Kuva: Janne Kukkonen