Iskelmä-Finlandia Arja Korisevalle


Yli 30 vuotta suomalaisia viihdyttänyt iskelmälaulaja, musikaalitähti ja TV-kasvo Arja Koriseva palkittiin Iskelmä-Finlandialla. Tunnustus kevyen musiikin eteen tehdystä työstä on arvoltaan 10 000 euroa ja sen myöntää vuosittain Nokian kaupunki. Palkinto myönnettiin 19. kerran ja sen ojensivat Nokian kaupungin edustajat Tapsan Tahdit -tapahtuman puistopiknikissä Nokian Poutunpuistossa torstaina 5.8. Tapahtuma päättyy myöhemmin tänään voittajan konserttiin.

Arja Koriseva hymyilee kädessään lasinen Iskelmä Finlandia-palkinto ja kukkakimppu, jossa on punaisia kukkia.

”Voittaja on tänä vuonna yhdellä sanalla sanottuna ainutlaatuinen! Harvalla esiintyjällä on yhtä vahva ammattitaito ja laaja yleisö niin tanssi- kuin konserttilavoilla, teatterissa, televisiossa ja valkokankailla. Lisäksi hänen uudistumiskykynsä, iloinen asenteensa ja työmoraalinsa ovat viitoittaneet tietä koko kansan rakastamaksi viihdyttäjäksi. Tämän kaltainen monilahjakkuus ansaitsee tulla huomioiduksi ja palkituksi”, kommentoi asiantuntijaraadin puheenjohtaja Turkka Mali valintaa.

”Aivan mahtavaa! Olo on todella kiitollinen ja onnellinen. Kaikkien näiden upeiden ja värikkäiden työvuosien jälkeen palkinto tuntuu todella hyvältä. Olen kokenut viihdyttämisen kutsumuksekseni jo hyvin nuorena ja iskelmämusiikki on ollut musiikkiani aina”, kertoo tunnelmistaan Arja Koriseva.

”Nokian kaupungille on ollut merkittävää olla jo toistakymmentä vuotta palkitsemassa iskelmä- ja viihdemusiikin eturivin artisteja, jotka ovat jättäneet vahvan kulttuurisen muistijäljen suomalaisten sielunmaisemaan. Olemme ylpeitä, että erityisen raskaasti kulttuurikenttää koetelleen hiljaisen jakson jälkeen voimme olla tunnustamassa palkinnolla sekä iskelmä- ja viihdemusiikin olemassaolon merkitystä että pitkän linjan artistin uraa suomalaisen esittävän musiikin saralla”, sanoo Nokian kaupungin vapaa-aikajohtaja Asta Engström.

Julkaisut

Vuonna 1989 tangokuningattareksi kruunattu Koriseva on julkaissut urallaan 15 albumia, joista seitsemän on myynyt kultaa ja neljä platinaa. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat Enkelin silmin, Rannalla, Kuningaskobra, Rakastunut nainen ja Tuulen värit (Disney-animaatiosta Pocahontas). Hänen viimeisimmät julkaisunsa ovat yhteistyössä pianisti Minna Lintukankaan ja tuottaja-kitaristi Jari Latomaan kanssa toteutettu Majakanvartijat sekä tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan kanssa toteutetun 30-vuotisjuhlakonsertin tuplaliveäänite.

Keikat ja konsertit

Arja Koriseva on tehnyt lukuisia tanssilavakeikkoja Fortuna-orkesterinsa kanssa ja konserttisalikiertueita eri kokoonpanoilla. Hänen 10-vuotistaiteilijajuhla vuonna 1999 huipentui konserttiin Hartwall Arenalla. Koriseva onkin ensimmäisiä suomalaisia artisteja, joka on tuottanut oman areenakonsertin. Lisäksi hän on kilpaillut ulkomailla muun muassa Kuala Lumpurissa ja Romaniassa kansainvälisissä laulukilpailuissa sijoittuen molemmissa toiseksi. Koriseva on yksi iskelmätaivaan kysytyimmistä ja suosituimmista viihdyttäjistä.

TV- ja elokuvatyöt

Laulamisen ohella Koriseva on tullut tunnetuksi TV-töistään kuten Näytönpaikka, Suuri luokkakokous, Jos sais kerran, Kontio & Parmas, Speden ohjelmat ja lukuisat viihde-, gaala- ja hyväntekeväisuusohjelmat. Koriseva on ollut tuttu kasvo myös Tangomarkkinoiden juontajana. Elokuvapuolella hän on antanut äänensä Disney-animaation Pocahontas-hahmolle sekä näytellyt Vääpeli Körmy ja Hilarius Hiiri -leffatuotannoissa.

Teatteriproduktiot

Koriseva on tehnyt merkittävää uraa myös teatterilavoilla muun muassa Sound of Music-, My Fair Lady-, Herrasmieshuijarit-, Piukat paikat – ja Delilah-tähtenä.

”Työnkuvani on alusta alkaen ollut todella monipuolista viihteen tekemistä alan ammattilaisten kanssa. Olen suhtautunut työhöni kunnianhimoisesti ja pyrkinyt uusiutumaan ja tuomaan yleisölleni aina jotain uutta, kuulijoitani kunnioittaen”, Arja kuvailee uraansa.

Palkinnot

Arja Koriseva on palkittu vuosien saatossa Tangokuningatar-tittelin (1989) ohella muun muassa Vuoden naissolisti-Emmalla (1991), The World Music Awardilla Monte Carlossa (1992) ja Tango-Finlandialla (2006).

Iskelmä-Finlandia -voittajat: Arja Koriseva (2021), Vicky Rosti (2019), Danny (2018), Markku Aro (2017), Suvi Teräsniska (2016), Pate Mustajärvi (2015), Katri Helena (2014), Pave Maijanen (2012), Pepe Willberg (2011), Laura Voutilainen (2010), Charles Plogman (2009), Olli Lindholm (2008), Eino Grön (2007), Paula Koivuniemi (2006), Jari Sillanpää (2005), Matti ja Teppo (2004), Kari Tapio (2003), Marion Rung (2002) ja Antti Huovila (2001). Palkintoa ei jaettu vuosina 2013 ja 2020.

Iskelmä-Finlandian yhteydestä tuttuja Tapsan Tahteja ei tänä vuonna järjestetä täydessä laajuudessaan terveysturvallisuussyistä. Sen sijaan yleisölle on tarjolla maksuton puistopiknik-tapahtuma, jota voi seurata paikan päällä Nokian Poutunpuistossa tai etänä. Tapahtuma jatkuu tämän illan.

www.tapsantahdit.fi
https://www.facebook.com/tapsantahdit/
#tapsantahdit

Lisätiedot:
TUOTTAJA Onnensirkus Jukka Heinämäki, 050 526 8957, jukka(at)tapsantahdit.fi
NOKIAN KAUPUNKI Asta Engström, 040 779 9068, asta.engstrom(at)nokiankaupunki.fi
TIEDOTTAJA ProPromotion Oy, Taija Holm, 040 748 3435, taija(at)propromotion.fi

Kuva: Marika Raitanen