Frisbeegolfin MM-kisat Suomeen – Nokia historiallisen kilpailun isäntäkaupunkina


Suomi on saanut järjestettäväksi frisbeegolfin MM-kisat. Lajin kattojärjestö, PDGA, on myöntänyt Frisbeegolfin MM-kisat pelattavaksi Tampereella ja Nokialla heinäkuussa 2025. Suomi tekee samalla historiaa: lajin merkittävimmät kisat järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan ulkopuolella, missä MM-kisoja on pelattu vuodesta 1982. Kisojen osallistujamääräksi kaavaillaan noin 300 pelaajaa yli 30 maasta.

– Frisbeegolfin MM-kisojen tuominen Suomeen on ollut tavoitteenani yli kymmenen vuotta. Maailman arvostetuimman frisbeegolftapahtuman saaminen Tampereelle ja Nokialle on osoitus siitä työstä mitä olemme vuosien saatossa lajin eteen tehneet. Olen vakuuttunut, että pystymme järjestämään historialliset kisat yhdessä isäntäkaupunkien sekä Suomalaisen lajiväen kanssa, kertoo tapahtuman johtaja, Jussi Meresmaa.

Frisbeegolf on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Suomessa lajilla on satoja tuhansia harrastajia. Erityisesti kilpafrisbeegolfin kasvu on ollut todella nopeaa.

MM-kisat pelataan kahdella huippuradalla. European Openista tuttu Nokian “The Beast” tarjoaa lähes täydellisen yhdistelmän teknisiä ja avoimia väyliä. Tampereelle vuonna 2018 perustettu Tampere Disc Golf Center on moderni huipputason rata, joka haastaa pelaajat kaikilla osa-alueilla, etenkin henkisesti.

MM-kisat ovat lajin ylivoimaisesti merkittävin kilpailu. Tapahtuma tuo Suomeen kaikki maailman parhaat pelaajat, sekä arviolta noin 25 000 katsojaa. Kilpailun aluetaloudellinen merkitys Pirkanmaalle on arviolta 3-4 miljoonaa euroa. Sekä Tampere, että Nokia ovat innolla mukana järjestämässä tätä ainutlaatuista kilpailua.

– Tampereen kaupunki toivottaa koko ammattilaisjoukon tervetulleeksi ja on erityisen ylpeä saadessaan olla ensimmäinen Amerikan ulkopuolinen destinaatio, joka saa toimia MM-isäntäkaupunkina. Pitkään asiaa on suunniteltu ja nyt pääsemme yhdessä töihin, kertoo Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

– Nokialla on vuosien ajan järjestetty menestyksekkäästi kansainvälisiä European Open -frisbeegolfkilpailuja, jotka ovat keränneet kaupunkiin noin 15 000 kävijää tapahtumaviikon aikana. On hienoa, että voimme tarjota laadukkaat puitteet maailmanmestaruuskilpailuille yhdessä Tampereen kanssa. Frisbeegolfin maailmanmestaruuskilpailut tuovat Nokialle runsaasti kansainvälistä näkyvyyttä, tapahtumavieraita sekä positiivisia vaikutuksia koko Pirkanmaan aluetalouteen, sanoo Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen.

Lisätiedot:
Jussi Meresmaa, kilpailunjohtaja, Frisbeegolfin MM-kisat, p. 040 578 1474, jussi.meresmaa@spin18.com

Frisbeegolfin MM-kilpailujen kilpailunjohtaja Jussi Meresmaa. Kuva: Disc Golf Pro Tour