Emäkosken koulun ”Arvokas luonto -anna sen elää” -tekstiilityön julkistamistilaisuus Virrassa 1.11. klo 17


Emäkosken koulun oppilaat ovat valmistaneet tekstiilityön tunneilla teoksen ”Arvokas luonto -anna sen elää”. Teoksen julkistamistilaisuus on maanantaina 1.11.2021 klo 17 Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa.

Nokian luontoa tekstiilityössä

Projektissa oli mukana noin 50 oppilasta, tekstiilityön, teknisen työn, biologian, äidinkielen ja musiikin opettajia sekä Suomen Luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistys. Työ liittyi kansainvälisen Soroptimist International- vapaaehtoisjärjestön Nokian klubin 40-vuotisjuhlavuoteen, sillä Nokian soroptimistit tilasivat työn heidän 40v lahjakseen. Muut soroptimistien juhlavuoden näyttelyt ovat esillä Virran 2. ja 3. kerroksessa. Kaikki työt ovat nähtävillä marraskuun loppuun.

Tekstiilityön ja matematiikan opettaja Tarja Saarelainen kuvaa monitahoista tekstiiliteosta näin: ”Teos kuvaa Nokian luontoa. Ideana on monimuotoisen luonnon ja yhden lajin erilaisten yksilöiden avulla saada katsoja ymmärtämään, että myös jokainen ihminen on erilainen. Erilaisuus on voimavara ja se tulee hyväksyä. Tämä on kiusaamisen vastainen projekti. Äidinkielessä nuoret ovat kirjoittaneet ajatelmia luonnosta ja ihmisestä – ajatuksena kääntää luonnon yksilöiden erot kuvakielelle ihmisyhteisöön. Projekti jatkuu tulevaisuudessakin kyseisten aineiden välisenä yhteistyönä. Teemme teokseen lisäosia ja lisää kirjoitelmia aiheesta. Näyttelyssä on esillä myös kirjoitettu kuvaus teoksen luontotyypeistä ja nuorten ajatelmia.” Vapaa pääsy.

Tervetuloa tutustumaan oppilastyöhön sekä kannustamaan sen valmistaneita nuoria.