Alfred Kordelinin säätiön Nokian kaupunkirahastoa juhlistetaan tiistaina 24.4.2018


Alfred Kordelinin säätiön Nokian kaupunkirahastosta jaetaan ensimmäiset apurahat. Nimikkorahasto on merkittävä panostus kaupungin kulttuuri- ja taidekentälle, ja sitä halutaan juhlistaa kaikille avoimella juhlatilaisuudella Nokian Kartanon Talliravintolassa tiistaina 24.4.2018 klo 18. Lehtitiedoista (18.4.) poiketen tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Paikan voi varmistaa ottamalla yhteyttä kulttuuripalveluihin.

Juhlapuhujaksi on kutsuttu rahastosta aloitteen tehnyt sosiaalineuvos Tuomo Nenonen. Apurahojen saajat esittelee Nokian rahaston asiamies, vapaa-aikajohtaja Marko Ojala. Tilaisuudessa kuullaan Eeva Oksalan ja Sami Varvion esittämänä romanialaista kansanmusiikkia viululle ja harmonikalle.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Paikan voi varmistaa ennakkoon kaupungin kulttuuripalveluista p. 040 133 4101 tai sähköpostitse kulttuuri@nokiankaupunki.fi.

Alfred Kordelinin säätiö tukee tiedettä ja kulttuuria myöntämällä apurahoja ja palkintoja tutkijoille, taiteilijoille ja kulttuurin kentällä toimiville yksityishenkilöille, työryhmille ja yhdistyksille. Yksityinen, riippumaton Alfred Kordelinin säätiö on keskeytyksettä jakanut apurahoja vuodesta 1920. Säätiö jakaa vuosittain apurahoja ja palkintoja noin 5 miljoonaa euroa. Nokian kaupunkirahasto perustettiin kaupunginvaltuuston juhlakokouksessa 6.maaliskuuta 2017 osana Suomi100Nokia80-juhlavuoden toimintoja. Rahasto on säätiön yhdeksäs ja samalla toiseksi suurin kaupunkirahasto 400 000 euron peruspääomalla. Rahastosta myönnetään apurahoja vuosittain. 

Lisätiedot
Nokian rahaston asiamies
vapaa-aikajohtaja Marko Ojala
marko.ojala@nokiankaupunki.fi
puhelin 040 7799 068