Ensiapu

Vastaanoton ajanvaraus

Soita aina ensin, jotta voimme arvioida asiasi kiireellisyyden.

Jos puheluusi ei heti vastata, voit jäädä jonottamaan tai jättää takaisinsoittopyynnön. Vastaamme palveluaikana jättämääsi takaisinsoittopyyntöön saman päivän aikana. Kiireellisessä ensiapua koskevassa asioissa vastaamme mahdollisimman pian.

Puhelinnumerot

Palveluajat

Kiireellisen tai kiireettömän ajan varaus lääkärille, sairaanhoitajalle tai muulle asiantuntijalle
Maanantai-Perjantai 08:00-15:00

Ensiavun tai muun välittömän hoidon ajanvaraus
Maanantai-Perjantai 08:00-20:00
Lauantai-Sunnuntai 09:00-20:00

Terveyskeskuksen ensiavun vastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja vakavasti loukkaantuneille potilaille, joiden tulee saada välitöntä, kiireellistä hoitoa. Potilaita hoidetaan sairauden kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä. Vähemmän kiireellisissä annamme ajan seuraavalle arkipäivälle.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita aina 112.

Muutamia yleisimpiä päivystyksellisiä terveysongelmia ovat kova rintakipu, uudet halvausoireet, vakavat tapaturmat, runsas verenvuoto (esim. verioksennus, iso vuotava haava), vastasyntyneen lapsen kuume, vammat ja luunmurtumat, tajunnan tason heikentyminen, äkillinen sekavuus, äkillisesti alkanut kova päänsärky, hengitysvaikeus, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu ja äkillisen keskenmenon uhka. Jos epäilette läheisellänne aivohalvausta tai aivoverenkiertohäiriötä, on tärkeää toimia nopeasti. Soittakaa tällöin välittömästi hälytyskeskuksen hätänumeroon 112, jossa tiedetään, miten on meneteltävä. Osalle aivohalvauspotilaista voidaan antaa liuotushoitoa kolmeen tuntiin saakka oireiden alkamisesta.

Hätätilanteissa sairauskuljetus arvioi hoitopaikkasi. Mikäli kyseessä ei ole hätätilanne, soita ennen ensiapuun lähtöä hoidon tarpeen arvioimiseksi Nokian ensiapuun sen aukioloaikoina tai sen ollessa suljettuna Tays:n Acutaan. Jos sairastut yöllä, eikä sairautesi vaadi välitöntä hoitoa, odota aamuun.

Muun muassa vilustuminen, selkäkipu tai muu tavanomainen terveysongelma, joka ei edellytä kiireellistä hoitoa ja tutkimusta, hoidetaan terveyskeskuksen vastaanotolla normaalisti päiväaikaan. Tämä työnjako varmistaa, että ensiavun vastaanotolla voidaan keskittyä hoitamaan kiireellisen hoidon tarpeessa olevat potilaat sujuvasti ja laadukkaasti. Mikäli olet epävarma siitä, miten tulisi toimia äkillisen sairaustapauksen sattuessa tai voinnissasi tapahtuu muutoksia tai oireet pahenevat, terveydenhoidon ammattilaiset vastaavat päivystysvastaanottojen numerossa niiden aukioloaikana.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Ensiavullista hoitoa saavat kaikki riippumatta kotikunnasta.

Palvelun maksullisuus 

Maksullinen