Hakeminen ja irtisanominen

Hoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Viikoilla 10-11 järjestetään haku, jonka perusteella elokuussa alkavan toimintakauden lapset sijoitellaan alustavasti yksiköihin.

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Varhaiskasvatuspaikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Tutustu perhepäivähoito- ja päiväkotitoimintaan ja hakuvaihtoehtoihin toimipaikat – ja palvelut – sivulla. Paikkatilanteesta ja päiväkotien sijainnista ja eri hoitomuodoista saa tietoa suoraan päiväkodeista. Sähköinen hakemus löytyy tämän sivun oikealta laidalta.

Kunnallisiin päiväkoteihin, perhepäivähoitoon ja esiopetukseen haetaan samalla hakemuksella.  Jos haluat muuttaa tai tarkentaa hakemusta ennen päätöksen saapumista ota yhteys varhaiskasvatusyksikön johtajaan.

Maksuton tutustumisaika on mahdollinen kaikille ensimmäistä kertaa Nokian kaupungilla varhaiskasvatuksen aloittaville lapsille.

Lisätietoa varhaiskasvatuksen aloituksesta voit lukea ”Tietoa varhaiskasvatuksesta huoltajille” sivun uusi asiakas – osiosta.

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Irtisano lapsen varhaiskasvatuspaikka heti kun tiedät varhaiskasvatustarpeen päättymisajankohdan. Varhaiskasvatuspaikkaa ei voi irtisanoa jälkikäteen. Kunnallinen varhaiskasvatuspaikka irtisanotaan ensisijaisesti sähköisen asioinnin kautta. Jos varhaiskasvatuksen tarve loppuu kesken kalenterikuukauden, maksu määräytyy kuukauden toimintapäivien mukaan kuukausimaksua pienempänä. Yksityisessä varhaiskasvatuksessa irtisanomisaika on palvelusopimuksen mukainen ja irtisanominen tapahtuu kirjallisesti palvelusetelin irtisanomislomakkeella.