PuuHa-iltapäivät

PuuHa – puuhastelua ja harrastamista iltapäivisin kouluilla

MIKÄ?

PuuHa-iltapäivät on matalan kynnyksen maksutonta kerhotoimintaa, johon voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Kerhot on suunnattu  keväällä 2020 1.-4.-luokkalaisille nokialaisille ja ne pidetään kouluilla tai niiden läheisyydessä iltapäivisin klo 12 ja klo 16 välillä. PuuHa-iltapäivissä on vaihtuvia matalan kynnyksen kerhoja ja niiden kesto vaihtelee muutaman kerran harrastuskokeiluista koko lukukauden kestäviin kerhoihin.

Yhden kerhokerran pituus on 1-3 tuntia ja se toimii pääasiallisesti nonstop-periaatteella eli kerhoon voi tulla joustavasti koulupäivän päättymisen jälkeen ja lähteä pois oman aikataulun mukaisesti. Tiedotus tapahtuu Wilman ja Nuorisopassin (Alhoniitty, Vihola, Linnavuori & Siuro) kautta.

PuuHa-iltapäivien ohjelma kevät 2020:

(Ohjelma päivittyy kevään aikana, kun kerhoja saadaan sovittua lisää. Jos taulukko ei näy kunnolla, kokeile toisella selaimella: esim. Chrome/Firefox)

puuha kerhojen ohjelma

puuha kerhojen ohjelma2

KERHOJEN KUVAUKSET:

DJ-kerho: DJ- Kerhossa pääsee jokainen tutustumaan DJ:nä olemiseen, testailemaan laitteita ja tietenkin kuuntelemaan ja soittamaan musiikkia. Hauska tapa päästä testaamaan uutta kokeilemalla ja seuraamalla sekä oppimaan musiikista sekä äänestä. Et tarvitse mukaan muuta kuin innokkaan ja iloisen mielen! Kurssia pitää ammatti-DJ Ville Kivioja.

Valokuvauskerho: Käydään läpi valokuvauksen perusteita oman kännykän kameralla. Suoraviivaisten ja intuitiivisten harjoitusten kautta oppilaat oppivat kuvakoot, sommittelun ja valon & valaisun merkityksen valokuvassa. Tehdään kuvaustehtäviä teemoittain, muotokuva, luontokuva, lavastettu kuva yms. Lisäksi käsitellään kuvan muokkaamista ja värimäärittelyä. Kerhoa ohjaa Kalle Saarinen.

Videokuvauskerho: Käydään läpi videokuvauksen perusteita. Ideoidaan sopivia tarinoita ja sketsejä. Tuotetaan muutamia videoita, lisäten monimutkaisuutta ja kerrontaan projektista toiseen. Töiden edetessä opitaan kuvakoot, kuvakulmat ja sommittelu tekemisen kautta. Lisäksi opetellaan kuvan leikkaamista. Kerhoa ohjaa Kalle Saarinen.

Näytelmä/improkerho: Teatterikerhossa tutustaan erilaisiin ilmaisun muotoihin, kuten liike-, ääni- ja puheilmaisu. Työtapoina ovat teatterileikit, improvisaatio ja pienimuotoiset esitystilanteet. Aiempaa kokemusta et tarvitse. Tule mukaan leikkimään! Kerhoa ohjaa Merja Koivula.

Parkour / leikit ja pelit ulkona: Erilaisia liikunnallisia pelejä ja leikkejä sekä parkouriin tutustumista koulun piha-alueella. Ohjauksesta vastaa Nokian Voimisteluseura.

Musiikkikerho: Musiikkikerhossa tutustutaan ja kokeillaan erilaisten soittimien soittamista ja harjoitellaan soittamista bändinä. Kerhoa ohjaa Katri Laakso.

Liikuntakerho (Koskenmäki & Tervasuo): Mitä tehdä koulupäivän jälkeen? Yksin kotiin vai viettäisitkö mieluummin mukavan iltapäivän yhdessä muiden kanssa touhuten. Tarjoamme mahdollisuuden yhdessä tekemiseen kisaillen, pelaillen, temppuillen, liikunnallisia leikkejä leikkien tai vaikkapa rentoutuen. Tai olisiko sinulla mielessäsi jokin leikki tai peli, jota haluaisit kokeilla – otamme huomioon myös lasten ideat.  Sää huomioiden yhteisiä touhuja voidaan toteuttaa myös ulkona. Aina ei tarvitse vipeltää posket punaisina, vaan voimme viettää iltapäivän vaihtelun vuoksi myös rauhallisemmin liikkuen. Tule mukaan luomaan ja toteuttamaan meidän näköistä touhukasta iltapäivää. Kerhon järjestää FC Nokia.

Liikuntakerho: (Kankaantaka, Vihola, Taivalkunta, Tottijärvi & Vahalahti): Liikuntakerhossa pelaillaan, leikitään ja temppuillaan monipuolisesti erilaisten liikunnallisten leikkien ja pelien parissa. Toimintaa toteutetaan lasten toiveita kuunnellen. Kerhon järjestää Kankaantaan ja Viholan kouluilla Nokian Voimisteluseura ja Taivalkunnan, Tottijärven ja Vahalahden kouluilla Nokian Krp.

Temppurata/temppuilu: Tule purkamaan energiaa temppuradalla ja kokeilemaan uusia taitoja temppuilun parissa. Kerhon ohjauksesta vastaa Nokian Voimisteluseura.

Kaupunkisota: Kaupunkisota on leikkimielistä ja hauskaa kisailua pehmopalloilla. Kerhon järjestää Nokian Krp.

Ulkoliikuntakerho: Ulkoliikuntakerhossa pelaillaan ja leikitään erilaisia liikunnallisia pelejä ja leikkejä ulkona lasten toiveita kuunnellen. Kerhon ohjauksesta vastaa Nokian Krp.

 

Ohjaamaan kerhoja PuuHa-iltapäiviin?

Oletko sinä, urheiluseurasi, yhdistyksesi tai yrityksesi halukas osallistumaan kerhojen järjestämiseen PuuHa-iltapäiviin? Onko sinulla loistava idea sopivasta kerhosta tai harrastuskokeilusta? Se voi olla lettien tekoa, lumenveistoa, sirkustemppujen opettelua – vain luovuus on rajana! Jos olet kiinnostunut kerhojen järjestämisestä, ole yhteydessä Maria Pulkkiseen.