Virran tilat ja laitteet

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta tarjoaa luku- ja kulttuurielämyksiä sekä tiloja rauhalliseen olemiseen ja aktiiviseen tekemiseen kaiken ikäisille nokialaisille. Palvelemme asiakkaita esteettömissä tiloissa hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Katso vinkit viihtyisään ja turvalliseen vierailuun

Tiloja ja toimintoja kolmessa kerroksessa

Virran kolmesta kerroksesta löydät pääkirjaston, kaupungin taidetilat, keskustan nuorisotilat ja vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelupisteen.

1. kerros

Ensimmäisessä kerroksessa on Hiomo-sali, kokoustilat Paja ja Mylly sekä taidetilat Romu ja Raami. Voit varata tiloja kokouksien ja tapahtumien järjestämiseen tai nauttia talon monipuolisesta näyttely- ja tapahtumatarjonnasta. Vapaa-aikapalveluiden toimistosta saat apua Virran tilojen varaamiseen ja hoidat myös muun vapaa-aikapalveluihin liittyvän asioinnin, kuten tilavaraus-, avustus-, ja avainasiat.

 • Asioi vapaa-aikapalveluiden toimistossa
 • Järjestä kokous tai tapahtuma
 • Nauti vaihtuvista kulttuuritapahtumista
 • Vieraile laadukkaissa näyttelyissä
Nokian kaupungin kirjasto- ja kulttuuritalo Virran esteetön sisäänkäynti sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa rakennuksen Välikadun puoleisella seinustalla. Sisäänkäynti sijaitsee rakennuksen keskellä vammaispysäköintipaikkojen edessä. Astuttaessa sisään ensimmäiseen kerrokseen heti vasemmalla on kulttuuri- ja vapaa-aika-palveluiden toimiston sisäänkäynti. Toimiston jälkeen käytävän vasemmalta puolelta löytyvät wc-tilat ja esteetön wc. Käytävän oikealla seinustalla on vaatenaulakko. Käytävä johtaa aulaan ja Hiomo-salin sisäänkäynnille. Aulasta vasemmalta löytyvät ylempiin kerroksiin johtava hissi ja kes-kusportaat sekä sisäänkäynnit paja- ja taidetiloihin. Pienet pajatilat Paja ja Mylly sijaitsevat Hiomo-salin vieressä rakennuksen kaakkoiskulmassa. Suuret taidetilat Romu ja Raami sijaitsevat pohja-kerroksen itäpäädyssä. Länsipäädyssä on toimistotiloja.
Klikkaa kuvaa suurentaaksesi karttaa

 

2. kerros

Toisen kerroksen sisäänkäyntiaulasta löydät kirjastopalvelujen asiakaspalvelupisteen, palautusautomaatin ja varausten noutohyllyn. Kahvilassa voit lukea lehtiä myös kirjastokortilla lainattavilla tableteilla. Perhehuoneesta löydät mikroaaltouunin perheen pienimpien eväiden lämmittämiseen.

Viidakon eläinten muotoon puetut kuvakirjalaatikot kutsuvat seikkailuun kirjaston lastenosastolle. Nuortenosastolta löytyy paljon tilaa vapaamuotoiselle olemiselle ja omaehtoiselle tekemiselle. Nuortenosaston yhteydessä oleva nuorisotila on avoinna kuutena päivänä viikossa iltapäivästä iltaan asti.

Kertomus Nokiasta -näyttelyssä voit tutustua kaupungin mielenkiintoiseen, teolliseen historiaan.

 • Palauta lainasi ja nouda varauksesi
 • Vietä koko perheen lukuhetki lastenosastolla
 • Tapaa ystäviä ja uppoudu nuortenkirjallisuuteen
 • Tule viettämään vapaa-aikaa nuorisotilaan
 • Tutustu Nokian mielenkiintoiseen historiaan
Kirjasto-ja kulttuuritalo Virran pääsisäänkäynti sijaitsee toisessa kerroksessa, rakennuksen kaak-koiskulmassa Härkitien puolella. Pääovelle noustaan jyrkkiä, pitkiä portaita tai ramppia pitkin. Help-pokulkuisin esteetön sisäänkäynti löytyy rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta. Sisään saavuttaessa, ovelta katsottuna pääsisäänkäynnin oikealla puolella, sijaitsevat E-lehdet ja kahvila Eepos. Pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella ovat naulakot, säilytyslokerikot, esteetön wc, wc-tilat, perhehuone ja yhteispalvelupiste. Pääoven edessä rakennuksen keskellä on sisäänkäyntiaula, jossa oikealla ovat kirjaston asiakaspalvelupiste, palautusautomaatti ja varaukset sekä lasten ja nuorten osastoille johtavat por-rasaskelmat. Lasten- ja nuorten osastot muodostavat suuren yhtenäisen tilan, joka kattaa raken-nuksen koko pohjoisen reunan. Sisäänkäyntiaulassa vasemmalla ovat muihin kerroksiin johtavat keskusportaat ja hissi, jonka vieressä on esteetön luiska ylös lasten ja nuorten osastolle. Luiskan vierestä alkaa näyttelytila. Näyttelytilan läpi kulkeva käytävä johtaa nuorisotila Nuk-suun. Käytävän päässä vasemmalla on wc-tilat. Käytävän päästä oikealta pääsee nuorten osas-tolle, pelihuoneeseen ja monitoimitilaan.
Klikkaa kuvaa suurentaaksesi karttaa

3. kerros

Kolmannesta kerroksesta löydät aikuisille suunnatun kirjastoaineiston ja rauhallista tilaa opiskeluun, lukemiseen ja oleiluun.

Opintolukusali on tarkoitettu hiljaista työskentelyä varten, kun taas musiikkihuoneessa voit antaa kitaran soida ja laulun raikaa. Kolmoskerroksesta löydät myös varattavat opiskelu-, työskentely- ja kokoustilat sekä ilman ennakkovarausta käytössäsi olevat Urban Officet. Tietotorin työasemat, tulostus ja kopiointi ovat käytössäsi kirjastokortilla.

Musiikkiosaston elävän kulttuurin näyttämö Stage ja Pop up -näyttelyseinä tarjoavat elämyksiä arkeen ja mahdollisuuden itseilmaisuun.

 • Löydä luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa aikuistenosastolta
 • Koe lukusalin hurmaava hiljaisuus
 • Musisoi äänieristetyssä soittohuoneessa
 • Työskentele yksin tai yhdessä
 • Käytä tietokoneita, tulosta, skannaa ja kopioi
 • Lue lehtiä näköalapaikalla
 • Perehdy paikallishistoriaan ja nokialaiskirjailijoihin
 • Pysähdy nauttimaan kulttuurielämyksistä
 • Ihastu vaihtuviin taidenäyttelyihin
Rakennuksen kolmas kerros on pääosin yhtenäistä tilaa, jonka keskellä on hissin, keskusportaiden ja alempaan kerrokseen avautuvan valokuilun muodostama saareke. Kolmannen kerroksen sei-nustoilla on erillisiä, pienempiä tiloja. Kolmanteen kerrokseen saavuttaessa, hissin ovelta tai keskusportaista katsottuna vasem-malla on Tietotori, kopiointi, lainauspiste, lehdet, neljä erillistä työskentelytilaa ja aikuisten osasto. Tieto- ja kaunokirjallisuuden osastot muodostavat suuren yhtenäisen tilan, joka kattaa rakennuk-sen koko pohjoisen reunan. Hissin edessä viistosti vasemmalla, asiakaspäätteiden takana, sijaitse-vat vierekkäin wc-tilat ja sisäänkäynti lukusaliin. Hissistä ulos astuttaessa heti oikealla on asiakaspalvelupiste, jonka takaa löytyvät musiikki- ja elokuva-osastot, pop up -näyttelyseinä, stage sekä ryhmätyötila Eepe, jonka ovi on hissin edessä viistosti oikealla ennen musiikki- ja elokuvaosastoa. Täältä löytyvät myös kotiseutukoko-elma, musiikkihuone, kirjavarasto ja neuvottelutila Frans. Saarekkeessa hissin takana on Piki -verkkokirjasto asiakaspäätteet.
Klikkaa kuvaa suurentaaksesi karttaa

Tilojen ja laitteiden varaaminen

Voit tehdä ennakkovarauksia Hiomo -saliin sekä Paja-, Mylly ja Frans -kokoustiloihin sekä ryhmätyötila Eepeen. Varaukset tehdään verkkolomakkeella. Muita opiskelu-, työskentely- ja kokoustiloja voit käyttää ilman ennakkovarausta. Musiikkihuone on varattavissa kirjastokortilla sen ollessa vapaa. Musiikkihuoneeseen ei oteta ennakkovarauksia. Tilojen teknisistä ominaisuuksista saat tiedon kysymällä vapaa-aikapalveluiden toimistolta tai kirjaston henkilökunnalta.

Tutustu Virran vuokrattaviin kokous- ja tapahtumatiloihin
Tee tilavaraus Virtaan