Vinkit vierailuun

Olemme koonneet yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä Virrasta vierailusi helpottamiseksi.

Miten turvallisuus on huomioitu Virrassa?

Virran tilojen ja palveluiden avaamisessa noudatetaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusohjeita koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Virtaan ei saa tulla oireisena. Asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsi- ja yskimishygieniasta ja välttävän lähikontakteja muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja eikä julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista suositella.

Hygienia- ja turvallisuussyistä osa tiloista tai välineistä saattaa olla tilapäisesti poissa käytöstä tai käytössä rajoitetusti. Henkilökunta voi myös rajoittaa samanaikaisesti tiloissa läsnä olevien asiakkaiden määrää.

Onko Virtaan esteetön pääsy?

Virran suunnittelussa on huomioitu erilaisia käyttäjäryhmiä. Lue lisää esteettömyydestä ja pyydä saapuessasi apua henkilökunnalta, jos tarvitset tukea Virrassa asiointiin tai tiloissa liikkumiseen.

Miten lapset on huomioitu Virrassa?

Virran 2. kerroksen aulatiloissa on lukittava perhehuone, jossa voit imettää ja lämmittää lastenruokia mikrossa. Hoitopöytä vaipanvaihtoa varten löytyy 2. kerroksen inva-WC:stä. Vaunujen kanssa pääset sisään esteettömästi sekä Välikadulta että Härkitieltä.

Saako Virrassa nauttia omia eväitä, ruokia tai juomia?

Voit tuoda mukanasi pienet, omat eväät tai ostaa välipalaa mukaan kahvila Eepoksesta. Ruokailu koneiden tai laitteiden äärellä, pelihuoneessa ja näyttelytiloissa ei ole sallittua. Vältäthän energiajuomien nauttimista yleisötiloissa. Omien eväiden nauttiminen kahvilan tiloissa ei ole sallittua.

Virta on savuton ja päihteetön tila.

Täytyykö Virrassa olla hiljaa?

Virrassa on monenlaisia toimijoita saman katon alla: kirjasto, nuorisotilat ja kulttuuritiloja. Keskustelu ja nauru kuuluvat kaikkiin tiloihin, mutta kunnioitathan muita kävijöitä. Hiljaisia tiloja ovat Urban Office -työskentelytilat ja opintolukusali.

Musiikkia voit kuunnella nuorisotilojen keittiössä ja pelihuoneessa, muissa tiloissa ainoastaan viikonloppuisin kirjaston ollessa suljettuna.

Mihin voin jättää päällysvaatteet ja tavarat vierailun ajaksi?

Virrassa on itsepalvelunaulakoita ja lukittavia lokerikoita. Näyttelytiloihin mennessä pyydämme jättämään isot laukut ja muut vastaavat tavarat lokerikoihin. Kaupunki ei vastaa lokeroihin tai naulakoihin jätettyjen vaatteiden, tarvikkeiden ja arvoesineiden säilyttämisestä.

Pelihuone on kengätön tila. Vältäthän myös nastakengillä ja liukuesteillä kävelyä kokolattiamatolla.

Saako Virtaan tuoda eläimiä?

Virtaan voivat tulla ainoastaan avustajakoirat. Kirjastossa järjestetään lukukoiratoimintaa. Lukukoirat työskentelevät erillisissä tiloissa, joissa on tehostettu siivous.

Miten pääsen pelaamaan?

Kirjastossa on kotiin lainattavia lauta- ja konsolipelejä. Konsolipeleissä noudatetaan ikärajoja. Lautapelejä on mahdollista pelata myös kirjaston tiloissa. Laitathan pelit siististi takaisin paikoilleen, kun lopetat pelaamisen.  Pelihuoneessa nuorisotilojen asiakkaat pääsevät pelaamaan biljardia, konsolipelejä ja lautapelejä nuorisotilojen aukioloaikoina.

Saako Virrassa kuvata?

Julkisessa tilassa saa kuvata omaan käyttöön, mutta jos kuvissa on tunnistettavia henkilöitä, pyydäthän luvan kuvaamiseen. Kuvan julkaisemiseen tarvitaan aina kuvattavan lupa, alaikäiseltä myös huoltajan lupa. Näyttelytiloissa saa kuvata omaan käyttöön ilman salamavaloa tai kuvausjalustaa. Ammattimaisesta kuvaamisesta tulee aina sopia ennakkoon.

Jos jaat kuvia sosiaalisessa mediassa, merkitse meidät mukaan tunnisteella #virtanokia.

Saako Virrassa oleviin taideteoksiin tai näyttelyesineisiin koskea?

Taideteoksiin tai näyttelyesineisiin ei saa koskea, poikkeuksena Harlekiini ja häränkallo -näyttelyn taidemitalit, jotka on tarkoitettu kosketeltaviksi.

Miten voin järjestää Virrassa oman tapahtuman tai näyttelyn?

Virrassa on monipuolisia tiloja pienten ja isompien tilaisuuksien toteuttamiseen. Voit varata tiloja omien tapahtumien järjestämistä varten. Kirjaston pop up –näyttelyseinältä voit varata tilaa omalle näyttelylle. Taidetila Raamin näyttelyaikaa haetaan avoimella haulla vuosittain keväällä.

Kuinka voin antaa palautetta vierailusta?

Voit antaa palautetta vierailustasi verkkosivuiltamme löytyvällä palautelomakkeella.

Muutokset mahdollisia.