Vinkit vierailuun

Virta on kaupunkilaisten yhteinen olohuone, jossa pidämme huolta viihtyvyydestä ja turvallisuudesta ottamalla toisemme huomioon. Alle olemme koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä Virrasta vierailusi helpottamiseksi.

Miten turvallisuus (COVID -19) on huomioitu Virrassa?

Virran tilojen ja palveluiden käytössä noudatetaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusohjeita koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. THL:n, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Nokian kaupungin verkkosivuilta löydät ajankohtaisen infon.

Virtaan ei saa tulla oireisena. Asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsi- ja yskimishygieniasta ja välttävän lähikontakteja muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Kaikkia suositellaan välttämään lähikontakteja koronaepidemian aikana.

Hygienia- ja turvallisuussyistä osa tiloista tai välineistä saattaa olla tilapäisesti poissa käytöstä tai käytössä rajoitetusti. Henkilökunta voi myös rajoittaa samanaikaisesti tiloissa läsnä olevien asiakkaiden määrää.

Onko Virtaan esteetön pääsy?

Virran suunnittelussa on huomioitu erilaisia käyttäjäryhmiä. Lue lisää esteettömyydestä ja pyydä saapuessasi apua henkilökunnalta, jos tarvitset tukea Virrassa asiointiin tai tiloissa liikkumiseen.

Onko Virrassa käytössä avoin langaton verkko?

Virrassa on käytössäsi SeutuOpen, joka ei vaadi salasanaa.

Miten lapset on huomioitu Virrassa?

Virran palveluissa huomioidaan monipuolisesti lapset ja lapsiperheet. Virran 2. kerroksen aulatiloissa on lukittava perhehuone, jossa voit imettää ja lämmittää lastenruokia mikrossa. Hoitopöytä vaipanvaihtoa varten löytyy 2. kerroksen inva-WC:stä. Vaunujen kanssa pääset sisään esteettömästi sekä Välikadulta että Härkitieltä.

Mitä Virta tarjoaa nuorille?

Keskustan nuorisotilat sijaitsevat Virrassa toisen kerroksen lasten ja nuorten alueella. Kaupungin nuorisopalvelut järjestää ohjattua toimintaa, jota suunnitellaan myös yhdessä nuorten kanssa.

Saako Virrassa nauttia omia eväitä, ruokia tai juomia?

Virrassa toimii kahvila Aidan Herkut. Omien eväiden syöminen kahvilan tiloissa ei ole sallittua kahvilan ollessa avoinna. Kirjaston tiloissa voit syödä omia eväitä vain siihen erikseen merkityillä paikoilla. Siivoathan myös jälkesi. Koneiden tai laitteiden äärellä, pelihuoneessa ja näyttelytiloissa eväiden syöminen ei ole sallittua.

Virta on savuton, päihteetön ja energiajuomaton tila.

Mistä löytyy hiljaista tilaa esimerkiksi lukemiseen ja työskentelyyn?

Hiljainen tila on 3.kerroksessa sijaitseva lukusali. Lisäksi rauhallista tilaa on Urban Office -työskentelytiloissa, joissa voi työskennellä 1 – 4 henkilöä. Lehti- ja musiikkialueilla löytyy myös ääntä vaimentavia istuimia.

Virrassa on monenlaisia toimijoita saman katon alla: kirjasto, nuorisotilat ja kulttuuritiloja. Keskustelu ja nauru kuuluvat kaikkiin tiloihin, mutta kunnioitathan muita kävijöitä.

Mihin voin jättää päällysvaatteet ja tavarat vierailun ajaksi?

Virrassa on itsepalvelunaulakoita ja lukittavia lokerikoita. Näyttelytiloihin mennessä pyydämme jättämään isot laukut ja muut vastaavat tavarat lokerikoihin. Kaupunki ei vastaa lokeroihin tai naulakoihin jätettyjen vaatteiden, tarvikkeiden ja arvoesineiden säilyttämisestä.

Vältäthän nastakengillä ja liukuesteillä kävelyä kokolattiamatolla. Nuorisotila on kengätön tila, jätäthän kengät ja päällysvaatteet naulakkoon.

Onko Virrassa latauspisteitä?

Puhelinta voit ladata 2.kerroksessa olevassa, lukittavassa latauskaapissa.

Mihin löytötavarat palautetaan?

Löytötavaroita voit tiedustella 2. kerroksen aulainfosta.

Saako Virtaan tuoda eläimiä?

Virtaan voivat tulla ainoastaan avustajakoirat. Kirjastossa järjestetään lukukoiratoimintaa. Lukukoirat työskentelevät erillisissä tiloissa, joissa on tehostettu siivous.

Miten pääsen pelaamaan?

Kirjastossa on kotiin lainattavia lauta- ja konsolipelejä. Konsolipeleissä noudatetaan ikärajoja. Lautapelejä on mahdollista pelata myös kirjaston tiloissa. Lainattavia hubletteja (julkisen tilan tabletti) löytyy 2.kerroksen sisääntulon yhteydestä. Laitathan pelit ja laitteet siististi takaisin paikoilleen, kun lopetat käytön. Nuorisotilojen asiakkaat pääsevät pelaamaan biljardia, konsolipelejä ja lautapelejä nuorisotilojen aukioloaikoina.

Saako Virrassa kuvata?

Julkisessa tilassa saa kuvata omaan käyttöön, mutta jos kuvissa on tunnistettavia henkilöitä, pyydäthän luvan kuvaamiseen. Kuvan julkaisemiseen tarvitaan aina kuvattavan lupa, alaikäiseltä myös huoltajan lupa. Näyttelytiloissa saa kuvata omaan käyttöön ilman salamavaloa tai kuvausjalustaa. Katukuvaus on sallittua yleisten ohjeiden mukaisesti. Jos jaat kuvia sosiaalisessa mediassa, merkitse meidät mukaan tunnisteella #virtanokia.

Ammattimaisesta kuvaamisesta tulee aina sopia ennakkoon.

Saako Virrassa oleviin taideteoksiin tai näyttelyesineisiin koskea?

Taideteoksiin tai näyttelyesineisiin ei yleensä saa koskea. Poikkeuksena ovat 1. kerroksessa sijaitsevan taidetila Romun Harlekiini ja häränkallo -näyttelyn taidemitalit, jotka on tarkoitettu kosketeltaviksi sekä sellaiset näyttelyt, joissa esineiden käsittely ja koskettelu on osa näyttelyä.

Miten voin järjestää Virrassa oman tapahtuman tai näyttelyn?

Virrassa on monipuolisia tiloja pienten ja isompien tilaisuuksien toteuttamiseen. Voit varata tiloja omien tapahtumien järjestämistä varten. Kirjaston pop up –näyttelyseinältä voit varata tilaa omalle näyttelylle. Taidetila Raamin näyttelyaikaa haetaan avoimella haulla vuosittain keväällä.

Kuinka voin antaa palautetta vierailusta?

Voit antaa palautetta vierailustasi verkkosivuiltamme löytyvällä palautelomakkeella.

 

 

Muutokset mahdollisia.