Virran aukioloajat ja yhteystiedot

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta on avoinna ma ja to 9-19, ti, ke ja pe 9-18 sekä la 9-15.

Kirjasto

Kirjastossa on käytössä omatoimiajat ja kirjaston asiakaspalvelu avautuu ma-la klo 10. Omatoimiaikana klo 9-10 kirjaston ovet ovat avoinna ja voit käyttää kirjaston palveluja omatoimisesti. Sisäänpääsy ei vaadi tunnistautumista kirjastokortilla. Listan kirjastojen vuoden 2023 poikkeusaukioloajoista löydät tästä artikkelista.

Taidetilat Raami ja Romu

Virran näyttelytiloissa voi vierailla vapaasti ilman ennakkovarausta. Koululaisryhmät voivat varata näyttelykäynnin omalle luokalleen arkiaamuisin klo 8-10 välille vapaa-aikapalveluiden toimistolta sähköpostitse vapaa-aikakeskus@nokiankaupunki.fi tai puhelimitse 03 5652 0100.

Kahvila

Aidan Herkut -kahvila on avoinna arkisin 11-17.

Vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelu

ma–pe klo 9–15.

Ennakkoon sovittaessa mahdollisuus asiointiin muuna aikana.

Nuorisotila Nuksu

Katso tarkemmat tiedot aukioloajoista nuorisopalveluiden verkkosivuilta.

Saapuminen

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta sijaitsee Nokian keskustassa hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Yleisön sisäänkäynnit ovat Härkitiellä ja Välikadulla Toivontoria vastapäätä.

Omalla autolla tai pyöräillen

Nokian keskustassa on runsaasti maksuttomia pysäköintipaikkoja. Käytä aikarajoitetuilla paikoilla pysäköintikiekkoa. Talon edustalla on useita pyörätelineitä.

Julkisilla liikennevälineillä

Tampereen Joukkoliikenteen bussit pysähtyvät Pirkkalaistorin pysäkillä muutaman askeleen päässä Virran sisäänkäynniltä. Reitit ja aikataulut löydät Tampereen joukkoliikenteen reittioppaasta. Nokian rautatieasema sijaitsee noin 700 metrin päässä Virrasta, joten lähikunnista pääset meille kätevästi lähijunalla.

Lähin taksitolppa on Härkitiellä. Pääsisäänkäynnille voi tilata taksin ja taksit voivat myös jättää asiakkaansa tälle alueelle.

Esteettömyys

Virran suunnittelussa on huomioitu erilaisia käyttäjäryhmiä. Kysy lisää esteettömyydestä asiakaspalvelustamme tai pyydä saapuessasi apua henkilökunnalta, jos tarvitset tukea Virrassa asiointiin tai tiloissa liikkumiseen.

  • Välikadun sisäänkäynnin edessä on kolme merkittyä liikuntaesteisten pysäköintipaikkaa.
  • Välikadun sisäänkäynniltä on katutasosta esteetön kulku näyttelyihin, Paja- ja Mylly-kokoustiloihin, Hiomo-saliin ja hissille, jolla pääsee talon muihin kerroksiin.
  • Taksien jättöpaikka on Härkitien pääsisäänkäynnillä.
  • Härkitien puolella pääovella on pitkä, kapea luiska, jossa on 180 asteen käännös.
  • Ulko-ovilla on kyynärpainikkeet.
  • Osassa tiloista on korkeita kynnyksiä.
  • Kaikissa kerroksissa on inva-WC:t.
  • Hiomo–salissa ja kirjaston asiakaspalvelupisteillä on induktiosilmukka.