Nuorten Virta

Nuorille on tarjolla monenlaista tilaa ja tekemistä uudessa kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa.

Nuorisotila avoinna vähintään viitenä päivänä viikossa

Voit tulla viettämään vapaa-aikaa toisessa kerroksessa sijaitsevaan nuorisotilaan, joka on auki vähintään viitenä päivänä viikossa iltapäivästä iltaan. Siellä tapaat kaupungin nuorisotyöntekijät, jotka toivottavat sinut tervetulleeksi omana itsenäsi. Nuorisotilat kesätauolla 8.7.-16.8.

Koko talo käytössäsi

Kirjaston puolella on myös rauhallisempia tiloja, kuten Urban Officet sekä työtiloja opiskelua tai ryhmätöitä varten. Kahvilasta voit ostaa juomaa ja välipalaa.

Ohjelmaa, tapahtumia ja kulttuuria

Virrassa näkyy vahva kulttuurillinen tekeminen ja sitä haluamme tuoda myös nuorille tarjolle, niin tekemisen kuin tapahtumien kautta. Nuorten käytössä on nuorisotilojen lisäksi erilaisia Virran muita tiloja, kuten Hiomo -sali ja pajatilat. Näissä tiloissa järjestämme nuorille erilaista kädentaitoihin liittyvää ohjattua ohjelmaa, sekä toteutamme tapahtumia yhdessä nuorten kanssa. Virran eri kerroksissa järjestetään myös monipuolisia näyttelyitä, joihin voit tutustua maksutta.

Nuorten näköistä toimintaa

Haluamme järjestää talossa nuorten näköistä toimintaa, jonka sisältöön voit vaikuttaa. Kerro suoraan toiveesi ja ideasi työntekijöille tai liity nuorisotilojen tilatoimikuntaan. Nuorisotilassa kokoontuvat säännöllisesti myös lastenparlamentti ja nuorisovaltuusto, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten asioihin koko kaupungissa. Tule viettämään aikaa kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaan yksin tai kavereiden kanssa!

Lue lisää nuorisotila Nuksun ja tilatoimikunnan toiminnasta

Nuorisotila Nuksussa kaksi nuorta pelaa etualalla konsolipeliä. Taustalla nuoria pelaa biljardia ja istuu sohvalla.
Tule viihtymään Virtaan! Kuva: Mikko Ovaska