Medialle

Tältä sivulta löydät ajankohtaiset Virtaa koskevat tiedotteet ja materiaalit median ammattilaisille. Autamme mielellämme, kun tarvitset tietoa kirjasto- ja kulttuuritalo Virrasta tai kaipaat asiantuntijoita haastateltaviksi taloon liittyvistä aiheista.

Kuvaaminen Virrassa

Huomioi kuvatessa tai videoitaessa yksityisyydensuoja ja tekijänoikeudet. Julkisisissa tiloissa saa kuvata, kunhan kuvaaminen ei häiritse asiakkaita, eivätkä asiakkaat näy tunnistettavasti kuvissa. Jos kuvissa on tunnistettavia henkilöitä, on syytä pyytää heiltä erikseen kuvauslupa ja lupa kuvan julkaisemiseen.

Virran näyttelyitä ja taideteoksia saa kuvata journalistisiin tarkoituksiin. Näyttelytiloissa kuvaaminen on sallittua ilman salamavaloa. Teoskuvan yhteydessä on aina mainittava teoksen nimi, tekijän nimi ja paikka, missä teos sijaitsee.

Jos kuvaaminen edellyttää erityisiä järjestelyjä (esim. mainos- tai TV-kuvaukset, suorat lähetykset), sovi kuvausedellytyksistä ja luvista hyvissä ajoin etukäteen.

Virran logon käyttö

Virran logon ja graafisten elementtien käyttö on luvanvaraista. Ota yhteyttä, niin toimitamme aineiston erikseen sovittaessa.

Sosiaalisen median tunnisteet

Osallistu Virtaa koskevaan keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #virtanokia. Jaamme mielellämme Virran sosiaalisen median kanavissa eri medioiden julkaisemia juttuja talon toiminnasta.

Ajankohtaiset tiedotteet

Ajankohtaiset tiedotteet löydät sivun oikean reunan uutispalstalta.

Julkaisuvapaat kuvat toimitukselliseen käyttöön

Sivun kuvagalleriasta löydät julkaisuvapaita kuvia Virrasta. Materiaalia saa käyttää ainoastaan Virtaa koskevassa toimituksellisessa aineistossa, muu käyttö tai edelleen jakaminen on kielletty. Mainitsethan valokuvaajan tai tekijänoikeuden haltijan nimen kuvia käyttäessäsi.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi isomman kuvan. Sen jälkeen voit tallentaa kuvan hiiren oikealla painikkeella.

Kuvat

Kuva 1: Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta avataan Nokialla 1.6. Arkkitehtonisesti näyttäävn rakennuksen on suunnitellut Pekka Koli. Kuva: Mikko Ovaska.
Kuva 2: Katri Monosen ja Jarno Vesalan Katkelmia -mediataideteos yhdistää vanhat valokuvat, nokialaisten tarinat ja lisätyn todellisuuden. Kuva: Katri Mononen.
Kuva 3: Osmo Rauhalan Peilitesti ja Pythagoraan yhtälö -teokset on sijoitettu Virran aulatiloihin. Kuva: Lars Salo.
Kuva 4: Virran kolmannen kerroksesta on näkymä Toivontorille. Valoista ja viihtyistä tilat on sisustanut Hanna-Maria Naukkarinen. Kuva: Lars Salo.
Kuva 5: Harlekiini ja häränkallo -näyttely esittelee Martti ja Sirkka-Liisa Helinin taidekokoelmaa. Kuva: Mikko Ovaska.
Kuva 6: Osa Ossi Somman ”Näinko tässä kävikin?” -näyttelyn nimikkoteoksesta. Kuva: Mikko Ovaska.
Kuva 7: Näinko tässä kävikin?” -näyttely esittelee kuvanveistäjä, professori Ossi Somman elämäntyötä. Kuva: Mikko Ovaska.