Toteuta liikuntaunelmiasi Nokialla!

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi sekä Liikkumisen unelmavuosi 2017 on päättynyt, mutta Nokian kaupungin liikuntapalvelut yhteistyökumppaneineen haluavat edelleen kuulla ja toteuttaa kuntalaisten liikuntaunelmia. Lisätään yhdessä liikettä, iloa ja hyvinvointia, ideoiden ja kokeilujen kautta. Mikäli haluat seurasi tai järjestösi, tai vaikka vain itsesi mukaan kuntalaisten liikuntatoiveiden toteuttamiseen, ota yhteyttä meihin!

Tervetuloa mukaan tekemään nokialaisten liikuntaunelmista totta!

Hyvä hetki kuntalaisten liikuntaunelmiin on tarttua vuosittaisen unelmien liikuntapäivän 10.5. yhteydessä!

Toukokuun 10. päivä vietetään jo kolmatta kertaa koko Suomen yhteistä liikuntapäivää. Nyt on aika heittää paikalliset haasteet kehiin! Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua! Nokian kaupungin liikuntapalvelut haluaa haastaa myös kaikki nokialaiset, paikalliset koulut ja päiväkodit, työyhteisöt, seurat, järjestöt, yhdistykset, yritykset, yksityiset henkilöt, naapurustot ja taloyhteisöt mukaan viettämään Unelmien liikuntapäivää! Tehdään tästä yhdessä Suomen suurin liikuntapäivä!

Kerää ihmisiä ympärillesi, pohtikaa omia liikkumisen unelmianne ja ideoikaa, miten toteutatte niitä yhteisenä liikkumisen juhlapäivänä. Voitte kokeilla uutta lajia, harrastaa pihapelejä, pitää kävelykokouksen, tutustua lähiluontoon – mitkä tahansa ideat kelpaavat! Tänä vuonna teemoina ovat erityisesti luonto ja eri-ikäisten yhdessä liikkuminen! Päivän aikana voi tehdä metsäretken, tutustua lähiluontoon, tai vaikka tehdä seikkailun kansallispuistoon. Teemojen lisäksi kaikki muutkin tavat viettää liikunnallisia hetkiä ovat hyviä!

Jos organisaatiolla ei ole työpäivä helatorstaina 10.5., rohkaisemme viettämään Unelmien liikuntapäivän etkoja 9.5.! Tämä koskee siis ensisijaisesti päiväkoteja, kouluja ja työpaikkoja, joilla ei ole työpäivää 10.5.! Etkoissa Unelmien liikuntapäivän voi järjestää normaalilla tavalla, mutta vain päivää aiemmin. Se, että Unelmien liikuntapäivä ajoittuu tänä vuonna pyhäpäivälle, tarjoaa kuitenkin erinomaisia mahdollisuuksia lähteä liikkumaan yhdessä, ja viettää liikunnallinen vapaapäivä koko perheen voimin!

Lue lisää paikallisista haasteista täältä!

Miten minun unelmani kuullaan?

Kuntalaiset voivat kertoa omia ideoitaan ja liikuntaunelmiaan verkkolomakkeella. Nokian kaupungin liikuntapalvelut yhteistyökumppaneineen käsittelevät liikuntaunelmia verkostotyöpajoissaan, ja niistä syntyneitä ideoita pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Kerro liikuntaunelmasi

Liikkumisen unelmavuoden 2017 tärkeimpiä hetkiä ja toteutettuja unelmia:

6.1.2017 Nokian Liikkumisen unelmavuosi avattiin kaikenikäisille kuntalaisille liikuntaa tarjoavalla Loppiaisriehalla, ensimmäistä kertaa sekä jäähallilla että uimahallilla. Tapahtumassa oli mukana 1400 kävijää, useita paikallisia seuroja ja järjestöjä sekä kaupungin vapaa-aikapalvelut.

Koko vuoden nokialaiset saivat kertoa omia liikuntaunelmiaan verkkolomakkeen avulla ja juhlavuoden tapahtumissa oli mahdollisuus myös paperilomakkeen täyttöön. Paperilomakkeiden kautta lasten liikuntaunelmien keräys aloitettiin ennakkoon jo joulukuussa 2016 tonttusuunnistuksen yhteydessä. Lasten liikuntaunelmista ensimmäinen toteutettiinkin loppiaisena uimahallilla, vesitrampoliinin merkeissä!

11.1.2017 Nokian kaupungin liikuntapalvelut aloitti pitkälle kantaneen ja antoisan verkostotyöpajatyöskentelyn paikallisten seurojen ja järjestöjen kanssa. Ensimmäisessä tapaamisessa paikalla oli jopa kolmentoista eri seuran/järjestön edustajia. Ensimmäisen työpajan teemana oli yhteistyöverkoston luonti, toisten tekemisiin tutustuminen ja paremmalla yhteistyöllä saavutettavat mahdollisuudet. Tämän verkostotyöpajan aikana suunnittelimme myös muutamia liikkumisen unelmavuoden tapahtumia yhteisvoimin.

15.2.2017 Liikuntapalvelut aloittivat verkostotyöpajatyöskentelyn myös paikallisten peruskoulujen opettajien sekä vanhempainyhdistysten kanssa. Tässä työpajassa mukana oli neljän eri peruskoulun opettajia sekä kolmen vanhempainyhdistyksen edustajia. Pienellä, mutta pippurisella porukalla, saimme ideoitua yhdessä lasten ja nuorten liikekalenterin tarjontaa, koulujen ja liikuntapalveluiden olemassa olevaa yhteistyötä ja sen parantamista, oppilaiden liikuntaunelmien toteuttamista koulupäivien aikana sekä unelmien liikuntapäivän toteutusmahdollisuuksia omalla koululla.

16.2.2017 Kokoonnuimme uudestaan paikallisten seurojen ja järjestöjen kanssa. Tällä kertaa paikalla oli seitsemän eri toimijan edustajia. Yhteisvoimin ideoimme lähestyvää Unelmien liikuntapäivää ja sen toteutusta sekä elokuussa järjestettävää Unelmien harrastustoria.

10.5.2017 Unelmien liikuntapäivää Nokialla juhlittiin liikuttavissa merkeissä yhdeksen eri toimijan järjestämissä 23 eri tapahtumassa! Tapahtumatarjontaa oli kaikenikäisille vauvasta vaariin. Yhteensä unelmien liikuntapäivänä Nokialla liikkui eri tapahtumissa yli 600 henkilöä.

21.5.2017 Vuotuisessa Nokian kymppi – tapahtumassa oli juhlavuoden kunniaksi mukana myöskin kilpailusarja sekä muutamia paikallisia seuroja/yrityksiä tapahtuman järjestelyssä. Nokian kympissä kerättiin myöskin kuntalaisilta toiveita elokuun Unelmien harrastustoria kohtaan. Nokian kymppi keräsi tänä vuonna noin 250 osallistujaa.

19.8.2017 Unelmien harrastustori oli Nokian liikkumisen vuoden isoin tapahtuma, joka keräsi paikan päälle yli tuhat osallistujaa ja yli 30 eri toimijaa esittelemään paikallista harrastustarjontaa. Tapahtuman isoimpana teemana olivat tänä vuonna toiminnalliset pisteet, joita olikin tapahtumassa jopa 23 kappaletta. Ensimmäistä kertaa tapahtumassa nähtiin myös muutaman eri lajin näytöksiä. Unelmien harrastustorilla toteutettiin myös kuntalaisten paljon toivoman BMX -pyöräilyn kokeilumahdollisuus Lappset Groupilta vuokratun moduulin Pump track -radan avulla.

Lokakuussa Nokian kaupungin kirjastoon avattiin kuntalaisten omatoimista liikkumista edistävä liikuntavälinelainaamo, jonka välineistä voit edelleen laittaa toiveita meille. Kaikki välinelainaamon tuotteet on hankittu kuntalaisten toiveiden mukaan.

6.11.2017 Nokian kaupungin liikuntapalvelut toteutti sekä opettajien että seurojen verkostotyöpajoissa toiveina heränneen kolmen eri toimintasektorin (koulut – seurat – kaupungin liikuntapalvelut) yhteisen kokoontumisen. Paikalla oli opettajia kahdeksasta eri peruskoulusta sekä seurojen ja järjestöjen edustajia yhdestätoista eri seurasta/järjestöstä. Tällä suurella joukolla suunnittelimme kolmen eri toimintasektorin yhteistyön kehittämistä ja saimme alulle mm. liikuntapolkukonseptin luomisen nokialaisten peruskoulujen ja paikallisten seurojen välille. Liikuntapolkukonseptia suunnitellaan kevään 2018 mittaan lisää ja toiminta aloitetaan yhteisvoimin syyslukukauden 2018 aikana. Tässä verkostotyöpajassa käsittelimme myös nokialaista iltapäiväkerhotoimintaa, ja myös sen kehittäminen on käynnissä parhaillaan. Kevään 2018 liikekalenteriin saatiinkin pitkästä aikaa mukaan myöskin yläkoululaisille suunnattu kuntonyrkkeilyryhmä.

Liikkumisen unelmavuodessa Nokialla kaiken kaikkiaan oli mukana 35 eri paikallista toimijaa liikuttamassa kuntalaisia. Tapahtumavuoden aikana järjestettyihin teematapahtumiin osallistui yhteensä lähes 4000 kävijää. Verkkolomakkeella liikuntaunelmia jätettiin vuoden aikana 37 ja paperilomakkeilla eri tapahtumissa yli 60. Kerätyistä unelmista vuoden 2017 aikana saatiin toteutettua Nokialla kaiken kaikkiaan 35 ja tulevaisuudessa näiden lisäksi on toteutumassa ainakin kuusi unelmaa. Kaikki toteutuneet unelmat olivat useamman kuntalaisen lähettämiä toiveita.

Nokian kaupungin liikuntapalvelut haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan sekä kuntalaisia onnistuneesta ja yhdessä toteutetusta Liikkumisen unelmavuodesta 2017!

Sivusto päivitetty 25.1.2018