Kotiseutupolut

Kotiseutupolut kertovat kaupungin historiasta, kulttuuriympäristöstä ja julkisista taideteoksista. Reittiopastus on karttapalvelussa, joka toimii myös mobiililaitteissa verkkoselaimella. Osa reiteistä on julkaistu Citynomadi -palvelussa, jonka käyttöön voit ladata maksuttoman Nomadi -sovelluksen omasta sovelluskaupastasi. Uusia reittejä julkaistaan vuosittain.

Nokia ennen ja nyt

Reitin 14 pysäkkiä kertovat tuttujen kotiseutukohteiden tarinoita Nokian menneisyydestä ja nykyisyydestä. Reitti kulkee Hinttalasta Viikinharjun kautta Pirkkalaistorille, harjulle ja Penttilänpuistoon.

Siirry Nokia ennen ja nyt -reitille

Kankaantaan kantatalot

Reitillä varrella tutustut Kankaantaan kylän vanhojen maatilojen paikkoihin ja opit samalla kaupungiosan historiasta. Reitin on koonnut Nokian kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Nokia-Seura ry:n kanssa.

Siirry Kankaantaan kantatalot -reitille

Siuronkosken partaalla

Reitillä liikut Siuronkalliolta kosken rannalle ja Knuutilaan. Vanhat valokuvat sekä tarinat paikoista ja rakennuksista kertovat matkan varrella mielenkiintoisella tavalla alueen menneisyydestä. Reitin  koonnut Siuro-seura ry yhteistyössä Nokian Luonto ry:n ja Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Kuvat on saatu käyttöön yksityiskokoelmista.

Siirry Siuronkosken partaalla -reitille

Tehtaiden Nokia

Nokian teollisesta historiasta kertovalla reitillä kuljet runsaan neljän kilometrin matkan Nokian keskustan alueella. Tarina alkaa rautatieasemalta ja etenee Nanson, myllyn ja harjun kautta Souranderintien maisemiin. Tehtaiden Nokia – reitin on koonnut Nokia-seura ry yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Siirry Tehtaiden Nokia -reitille

Taideteokset kertovat Nokiasta

Reitillä voit tutustua kaupungin keskustassa sijaitsevien julkisten taideteosten tarinoihin ja tekijöihin. Reitti kulkee noin neljän kilometrin matkan Pirkkalaistorilta lukiolle, Poutunpuistoon, Souranderintielle ja vanhan harjun kautta Välikadulle. Julkisten taideteosten tarinat on koottu Nokian kaupungin kulttuuripalveluissa.

Siirry Taideteokset kertovat Nokiasta -reitille

Yltä ja alta – maataideteos Pinsiössä

Mobiiliopastus Yltä ja alta – maataideteokselle.

Siirry Yltä ja alta -opastukseen