Usein kysytyt kysymykset pääkirjaston muutosta

Pääkirjasto sulki ovensa Nuijamiestentien väistötiloissa muuton vuoksi 9.12.2019. Kokosimme usein kysytyt kysymykset pääkirjaston muutosta yhdelle sivulle.

Mihin pääkirjasto muuttaa?

Nokian pääkirjasto muuttaa kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaan. Uudisrakennus valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä vanhan pääkirjaston paikalle osoitteeseen Härkitie 6. Uuteen monitoimitaloon tulee pääkirjaston lisäksi keskustan alueen nuorisotilat, kahvila, näyttelytiloja sekä kokoontumistiloja, joissa asukkaat tai yhteisöt voivat järjestää omia tilaisuuksiaan.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta avautuu yleisölle keväällä 2020.

Mihin voin palauttaa pääkirjastosta lainaamani aineiston?

Nuijamiestentiellä pääkirjaston ulkoseinässä sijaitsevaan palautusluukkuun voi palauttaa aineistoa toistaiseksi. Palautettu aineisto käsitellään viimeistään seuraavana arkipäivänä. Aineistoa voi palauttaa myös kirjastoautoon ja Linnavuoren lähikirjastoon sekä muihin PIKI-kirjastoihin.

Mistä noudan varaukseni?

Pääkirjastoon noudettavaksi varattu aineisto on siirretty noudettavaksi kirjastoautoon. Katso lähin pysäkkisi reittisovellus Sivusesta.

Missä voin käyttää tietokonetta?

Linnavuoren lähikirjastossa on asiakastietokoneita, joita pääsee käyttämään myös kirjaston omatoimiaikana. Lisäksi sosiaalitoimistossa (Harjukatu 21) voi käyttää tietokonetta arkisin klo 9-11 ja klo 12-15. Sosiaalitoimistoon pääsee pyytämällä virastotalon neuvonnan vahtimestaria avaamaan oven.

Missä voin tulostaa tai ottaa kopioita?

Linnavuoren lähikirjastossa voit tulostaa ja ottaa kopioita silloin, kun kirjastossa on paikalla henkilökuntaa. Huomaathan, että kirjastossa voi maksaa ainoastaan käteisellä.

Missä voin lukea sanomalehtiä?

Pääkirjastoon normaalisti varhaisjakelussa tulevat sanomalehdet kuten Nokian Uutiset, Aamulehti ja Helsingin Sanomat ovat luettavissa Kerholassa (ma-pe klo 9-15) sekä Linnavuoren lähikirjastossa.

Mistä saan tukea älylaitteen käyttöön ja sähköiseen asiointiin?

ATK Seniorit Mukanetti ry:n opastuspiste siirtyy muuton ajaksi pääkirjastosta ikääntyneiden nokialaisten kohtaamispaikka Setoriin. Mukanetti on yhdistys, joka tarjoaa seniorikansalaisille tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytön perusvalmiuksia järjestämällä koulutusta sekä ohjausta eri opastuspisteissä.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Lähetä se osoitteeseen nokiankirjasto(at)nokiankaupunki.fi. Lisäämme kysymyksen ja vastauksen tälle sivulle.