Harrastusryhmät, Kankaantaan koulu

Täältä löydät saavutettavan harrastuslukujärjestyksen Kankaantaan koulun ryhmiin ja tarkemmat tuntikuvaukset.

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Harrastusryhmät ovat maksuttomia. Netti-ilmoittautuminen on päättynyt, mutta voit tiedustella vapaata paikkaa koordinaattorilta.

Päivitetty 10.2.2022. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maanantai klo 8.00-9.00 aamuliikkari, 1.-4.lk, liikuntasali

Aamuliikkarissa liikutaan monipuolisesti lasten toiveita kuunnellen.

Ryhmään otetaan 15 osallistujaa.

Palveluntarjoaja FC Nokia

Maanantai klo 15.00-16.00 monilajitunti, 1.-4.lk, liikuntasali

Monipuolista kehonhallintaa ja koordinaatiota kehittävää ja kuntoa kohottavaa liikuntaa alakoululaisille. Tunnin sisältö vaihtelee ja se voi sisältää esimerkiksi palloilua, voimistelua, kamppailua tai leikkejä ja pelejä, sisältöä suunnitellaan myös lasten toiveiden mukaan.

Ryhmään otetaan 20 osallistujaa.

Palveluntarjoaja Nokian voimisteluseura

Maanantai klo 14.15- 15.15 kuvataide, 1.-3. lk, luokka 219

Kuvataidekerho – Ulos luontoon, luonto sisälle!

Kuvataidekerhossa työskennellään sisällä ja ulkona. Tutustutaan koulun lähiluontoon erilaisin tehtävänannoin. Harjoitetaan piirtämistä suoraan havainnosta hyödyntäen luonnoskirjaa. Opetellaan löytämään olennaisin kohteesta ja ilmaisemaan se yksilöllisellä viivatyöskentelyllä. Työskentely tapahtuu rennosti, eri välineillä leikitellen (vesiväri, pastelli, tussi, hiili, lyijykynä). Kerho on suunniteltu kaikille taiteesta kiinnostuneille alakoululaisille, työskentelykerta kestää 60 min. Omia välineitä ei tarvita.

Ryhmään otetaan 12 osallistujaa.

Kuvataidekerhoja ohjaa kuvataiteilija, TaM Tuija Ihanta. Tuija opettaa Pirkan opistossa kuvataidetta ja tekee omaa taidetta.

Tiistai klo 14.15-15.45 mediapaja 3.-6.lk, luokka 026

Tule mukaan animaatio- ja elokuvapajaan. Mediapajassa pääset tutustumaan miten animaation hahmot heräävät eloon, miten voit olla jättiläinen tai kadota tuhkana ilmaan. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja tule tekemään omia animaatioita, elokuvapätkiä ja tehosteita.

Ryhmään otetaan 10 osallistujaa.

Kerhojen vetäjinä toimivat animaation sekä elokuva-alan ammattilaiset Jenita Laine ja Kalle Lehtinen Pirkanmaan

Keskiviikko klo 14.15-15.15 valokuvaus, 3.-6. lk, luokka 112

Valokuvauskerhossa sukelletaan valokuvauksen maailmaan. Jokaisella kerralla on oma teemansa, joissa mielikuvitus on vain rajana.

Opitaan leikin ja luovuuden kautta valokuvaamaan joko/sekä että kännykän kameralla/tableteilla tai omalla digikameralla ja mahdollisuuksien mukaan muokkaamaan kuvia ilmaisella kännykkä/tablettisovelluksella.
Harjoitellaan kameroiden toimintaa erilaisissa kuvaustilanteissa (panoraamakuvaamalla, valomaalaamalla ja sukeltamalla valokuvan eri osa-alueisiin: mm.lehti-, taide-, mainos- ja luontokuvaus.)

Sään ja mahdollisuuksien mukaan pyrimme tekemään lyhyitä kuvausretkiä lähiluontoon koulun ympäristössä.

Ryhmään otetaan 10 osallistujaa.

Opettajana toimii Mirja Paljakka, joka on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi sekä erikoistunut valokuvaukseen TAMK:in kaksivuotisissa erikoistumisopinnoissa. Mirja opettaa Pirkan opistossa valokuvausta ja on pitänyt mediakasvatusjärjestö Videooteissa valokuvapajoja lapsille ja nuorille.