Harrastusryhmät, Kankaantaan koulu

Täältä löydät saavutettavan harrastuslukujärjestyksen Kankaantaan koulun ryhmiin ja tarkemmat tuntikuvaukset.

Harrastusryhmät ovat maksuttomia. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkit ovat voimassa 20.10.2021 asti niiden ryhmien osalta, joissa on vielä tilaa.

Oppilaiden liikkumista koulujen välillä ei enää rajoiteta. Oppilas voi osallistua omalla koululla tai muissa tiloissa tapahtuvaan harrastustoimintaan.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maanantai klo 15.00-16.00 monilajitunti, 1.-4.lk, liikuntasali 

Monipuolista kehonhallintaa ja koordinaatiota kehittävää ja kuntoa kohottavaa liikuntaa alakoululaisille. Tunnin sisältö vaihtelee ja se voi sisältää esimerkiksi palloilua, voimistelua, kamppailua tai leikkejä ja pelejä, sisältöä suunnitellaan myös lasten toiveiden mukaan. 

Palveluntarjoaja Nokian voimisteluseura 

Maanantai klo 14.15- 15.15 kuvataide, 1.-3. lk, luokka 219 

Kuvataidekerho – Ulos luontoon, luonto sisälle!                                                                      

Kuvataidekerhossa työskennellään sisällä ja ulkona. Tutustutaan koulun lähiluontoon erilaisin tehtävänannoin. Harjoitetaan piirtämistä suoraan havainnosta hyödyntäen luonnoskirjaa. Opetellaan löytämään olennaisin kohteesta ja ilmaisemaan se yksilöllisellä viivatyöskentelyllä. Työskentely tapahtuu rennosti, eri välineillä leikitellen (vesiväri, pastelli, tussi, hiili, lyijykynä). Kerho on suunniteltu kaikille taiteesta kiinnostuneille alakoululaisille, työskentelykerta kestää 60 min. Omia välineitä ei tarvita.  

Kuvataidekerhoja ohjaa kuvataiteilija, TaM Tuija Ihanta. Tuija opettaa Pirkan opistossa kuvataidetta ja tekee omaa taidetta. 

Tiistai klo 14.15-15.45 mediapaja 3.-6.lk, luokka 026 

Tule mukaan animaatio- ja elokuvapajaan. Mediapajassa pääset tutustumaan miten animaation hahmot heräävät eloon, miten voit olla jättiläinen tai kadota tuhkana ilmaan. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja tule tekemään omia animaatioita, elokuvapätkiä ja tehosteita. 

Kerhojen vetäjinä toimivat animaation sekä elokuva-alan ammattilaiset Jenita Laine ja Kalle Lehtinen Pirkanmaan elokuvakeskukselta, keillä on pitkä kokemus mediakasvatushankkeista. 

Keskiviikko klo 14.15-15.15 valokuvaus, 3.-6. lk, luokka 112 

Valokuvauskerhossa sukelletaan valokuvauksen maailmaan. Jokaisella kerralla on oma teemansa, joissa mielikuvitus on vain rajana.  

Opitaan leikin ja luovuuden kautta valokuvaamaan joko/sekä että kännykän kameralla/tableteilla tai omalla digikameralla ja mahdollisuuksien mukaan muokkaamaan kuvia ilmaisella kännykkä/tablettisovelluksella.  

Harjoitellaan kameroiden toimintaa erilaisissa kuvaustilanteissa (panoraamakuvaamalla, valomaalaamalla ja sukeltamalla valokuvan eri osa-alueisiin: mm.lehti-, taide-, mainos- ja luontokuvaus.) 

Sään ja mahdollisuuksien mukaan pyrimme tekemään lyhyitä kuvausretkiä lähiluontoon koulun ympäristössä. 

Opettajana toimii Mirja Paljakka, joka on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi sekä erikoistunut valokuvaukseen TAMK:in kaksivuotisissa erikoistumisopinnoissa. Mirja opettaa Pirkan opistossa valokuvausta ja on pitänyt mediakasvatusjärjestö Videooteissa valokuvapajoja lapsille ja nuorille.  

Ilmoittaudu 3.-6.-luokkalaisten valokuvausryhmään