Varausten nouto käynnistyy pääkirjastossa maanantaina 11.5.2020 – palautusluukku avataan 7.5.2020 klo 15

Uloslainauksen salliminen mahdollistaa aineiston noutopalvelun käynnistämisen kirjastoissa. Pääkirjastosta voikin noutaa noudettavissa olevia varauksiaan maanantaista 11.5.2020 alkaen arkisin klo 10-17. Myös kirjastoauton ja Linnavuoren lähikirjaston varaukset siirretään noudettavaksi pääkirjastoon toukokuun loppuun asti. Varauksia voi tehdä PIKI-verkkokirjastossa tai soittamalla kirjaston asiakaspalveluun.

Pöllö-patsas takana kirjahyllyä

Uloslainaus toteutetaan varatun aineiston noutopalveluna

Uloslainaus tarkoittaa sitä, että kirjastojen on mahdollista aloittaa varatun aineiston noutopalvelu välittömästi. Tässä vaiheessa noudettavissa ovat ainoastaan ne varaukset, joista asiakas on saanut noutoilmoituksen.

Kirjastoaineiston noutopalvelu on avoinna pääkirjastossa maanantaista 11.5.2020 alkaen arkisin klo 10-17. Helatorstain aattona 20.5.2020 noutopalvelu on avoinna klo 10-15. Pääkirjasto sijaitsee uudessa kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa osoitteessa Härkitie 6.

Muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat tulee kuitenkin pitää suljettuina eikä oleskelua tai muuta toimintaa kirjaston tiloissa sallita ennen 1.6.2020.

Aineiston nouto pääkirjaston aulasta – korkeintaan kolme asiakasta sisään kerrallaan

Aineiston uloslainaamisessa noudatetaan viranomaisilta saatuja turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Kirjastossa pääsee kulkemaan vain varaushyllylle ja lainaamaan. Lainaamiseen suositellaan ensisijaisesti lainausautomaatin käyttöä. Kirjaston henkilökunta opastaa varausten noudossa tarpeen mukaan. Asioimassa voi olla korkeintaan kolme asiakasta kerrallaan. Pidäthän asioidessasi huolta turvaväleistä ja ethän tule kipeänä kirjastoon.

Riskiryhmään kuuluvia suosittelemme välttämään asioimista kirjastolla.

Varaa aineistoa PIKI-verkkokirjastossa tai puhelimitse asiakaspalvelusta

Kirjastosta voi toukokuun ajan noutaa ainoastaan ennakkoon tehtyjä varauksia. Varaus on noudettavissa, kun saat siitä noutoilmoituksen tekstiviestillä, sähköpostilla tai postitse. Varauksia voi tehdä PIKI-verkkokirjastossa tai soittamalla pääkirjaston asiakaspalvelunumeroon 0503958823 (ma-pe klo 10-15).

Lainojen palautus ainoastaan palautusluukun kautta

Pääkirjaston palautusluukku avataan torstaina 7.5.2020 klo 15. Palautuksia otetaan toistaiseksi vastaan ainoastaan palautusluukun kautta.

Palautusluukku sijaitsee kirjasto- ja kulttuuritalo Virran pääsisäänkäynnin yhteydessä osoitteessa Härkitie 6. Portaiden lisäksi pääsisäänkäynnille johtaa pitkä, kapea luiska, jossa on 180 asteen käännös.

Kirjaston muut tilat ja palvelut avataan asteittain 1.6. alkaen

Pääkirjaston ja Linnavuoren kirjaston tilojen ja muiden palvelujen hallitusta avaamisesta sekä kirjastoauton reitilleen lähdöstä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Airi Nummelin
kirjastopalvelupäällikkö