Ulkoiluystäväksi ikääntyneelle!

Ulkoilu kuuluu osaksi hyvää vanhuutta. Usealla ikääntyneellä itsenäinen ulkoilu vähenee toimintakyvyn heikentyessä, vaikka ulkoillemisen tarve kuitenkin säilyy. Säännöllinen ulkoilu virkistää mieltä, kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa sekä parantaa ikääntyneiden liikkumisvarmuutta. Ulkoilu luo myös mahdollisuuksia omien asioiden hoitamiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Kaikilla ikääntyneillä oma toimintakyky, kunto tai uskollus ei kuitenkaan riitä yksin ulkona liikkumiseen, jonka vuoksi tarvitaan toimintaan mukaan vapaaehtoisia ulkoiluystäviä. Lähde mukaan maksuttomaan ulkoiluystäväksi ikääntyneelle koulutukseen jonka myötä saat mahdollisuuden liittyä mukaan ulkoiluystäväverkostoon.

Nokian kaupungin liikuntapalvelut ja ikäihmisten palvelut järjestävät yhdessä kaikille nokialaisille avoimen ja maksuttoman Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutuksen.

Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutus

Järjestäjä/kouluttaja: Nokian kaupungin liikuntapalvelut/Katri Manninen

Ajankohta: 11.9. klo 13-15 ja 2.10. klo 13-15 + seurantakerta.

Paikka: Setori (Maununkatu 10, Nokia)

Maksuton. Ilmoittautuminen 24.8.-7.9 Ilmoittaudu/Hae liikuntaryhmiin -sivustolta Lyyti -verkkolomakkeen kautta, mukaan mahtuu enintään 20hlö.

Koulutus on tarkoitettu iäkkäiden ulkoilun avustamisesta kiinnostuneille. Koulutus antaa osallistujalle valmiuksia toimia ulkoiluystävänä, tarjota vertaistukea ja edistää iäkkäiden ulkoilua hyvässä ja turvallisessa seurassa. Koulutuksesta saat tietoa ja materiaalia ulkoilun ja liikunnan terveysvaikutuksista, iäkkään turvallisesta ulkoilusta sekä kaupungin vapaaehtoistoimintamahdollisuuksista. Koulutukseen osallistuminen ei sido osallistujaa mihinkään muuhun toimintaan.