Pysy vetreänä!

Liikunta ja aktiivinen arki on tärkeää etenkin ikääntyneille niin toimintakyvyn, terveyden kuin hyvinvoinninkin kannalta. Hyvä aika löytää oma liikuntamuotonsa on esim. vanhustenviikko, jota ensiviikolla vietetään. Vanhustenviikolla eripuolilla nokiaa nimittäin järjestetään ikääntyneille erilaisia maksuttomia tai kertamaksullisia avoimia liikuntakokeiluita.

Viikon tarjonnasta löytyy muun muassa tuolijumppaa, vesijumppaa, tasapainoryhmää, kuntosaliharjoittelua, uintia sekä ohjausta uudella ulkokuntosalilla. Viikon tarkempaan ohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Vanhustenviikon torstaina 10.10. vietetään valtakunnallista iäkkäiden ulkoilupäivää, Nokialla liikutaan tällöin Penttilänpuiston alueella klo 9-12 Mummut ja papat puistoon -tapahtumassa. Ulkoilupäivä on osa vie vanhus ulos kampanjaa jota vietetään koko suomessa parhaillaan (10.9.-10.10.), joko sinä olet kartanut kortesi kekoon kampanjan eteen?

Tapahtumassa on yläkoulun oppilaiden ohjaama elämyspolku, jonka varrella pääset kokeilemaan mm. puistogolffia, frisbeegolffia sekä turbokeihään heittoa. Lisäksi tapahtumassa on opastusta ulkokuntosalilla klo 9-12 sekä sauvakävelyopastusta ja keppijumppaa sauvoilla klo 10 ja klo 11. Katso alueen tarkempi kartta ja aikataulu sivun oikeasta reunasta löytyvästä liitteestä.

Elämyspolku on mahdollinen myös pyörätuolissa kulkevalle avustajan kanssa tai rollaattorin tai muun apuvälineen kanssa. Tapahtuman lähtö ja kokoontuminen jäähallin parkkipaikalla.

Vanhustenviikolla järjestetään myös luentoja/tietoiskuja liikunnasta:

Ma 7.10. klo 10-11.30 Liikuntaneuvonta -luento, Ikäihmisten lähitori Setori (maununkatu 10)

Ti 8.10. klo 12.30 Hyvinvointia liikunnasta, ikävinkki-messut, Kerhola (Souranderintie 13)

Muista myös henkilökohtainen liikunta- ja elintapaneuvonta: Lisätietoja palvelusta.

Tervetuloa mukaan liikkumaan vanhustenviikon tapahtumiin!