Nokian terveyspalveluiden ajanvaraus muuttuu: lääkärille ja hoitajalle varataan aika uudesta numerosta 2.12. alkaen

Nokian kaupungin terveyspalveluiden ajanvarausnumero ja palveluajat muuttuvat maanantaina 2. joulukuuta. Hoitajalle, lääkärille ja kiireiseen hoitoon varataan jatkossa aika soittamalla uuteen palvelunumeroon 03 5652 1100. Muutoksen myötä yhteydenotto terveyspalveluihin helpottuu. Aiemmin ajanvarauksen puhelinnumero vaihteli asuinpaikan mukaan ja oli avoinna vain lyhyen aikaa päivässä.

Lääkärin kädessä on stetoskooppi.

Ajanvarausnumero palvelee arkisin klo 8–15, kun asiakas varaa kiireellistä tai kiireetöntä aikaa lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolle. Palveluaika on arkisin klo 8–20 ja viikonloppuisin klo 9–20, jos asiakas tarvitsee ensiapua tai välitöntä hoitoa.

Jos puheluun ei heti vastata, asiakas voi jäädä jonottamaan tai jättää takaisinsoittopyynnön. Palveluaikana jätettyihin takaisinsoittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

”Uusi ajanvarausnumero toimii myös ensiapua vaativissa asioissa. Jos kyseessä ei ole hätätilanne, tulisi terveyskeskukseen ottaa yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse”, terveyspalveluiden johtaja Minna Luoto tarkentaa.

Terveyspalveluiden ohjaus- ja neuvontanumero pysyy ennallaan

Terveyteen liittyvä ohjaus- ja neuvontanumero pysyy samana kuin aiemmin. Numerosta  03 5652 1060 voi tiedustella tutkimustuloksia, uusia reseptin ja saada terveyteen liittyvää neuvontaa ja ohjausta. Palveluaika on arkisin klo 8–15. Myös ohjaus- ja neuvontanumerossa on käytössä takaisinsoittopalvelu.

Suun terveydenhuollon ja asiantuntijahoitajien, kuten esimerkiksi diabeteshoitajan ja muistihoitajan, yhteydenottonumerot säilyvät niin ikään ennallaan.

Verkkoasiointi palvelee kiireettömissä terveysasioissa

Kaupungin KLINIK – kiireetön sähköinen yhteydenottopyyntö on käytettävissä verkossa joka päivä kellon ympäri. Sähköisen palvelun kautta voi asioida esimerkiksi silloin, kun haluaa siirtää tai perua varatun ajan, tarvitsee lääkärintodistuksen tai selvityksen työnantajalle lapsen sairaudesta tai haluaa varata kiireettömästi ajan lääkäriin tai hoitajalle. Verkossa onnistuu myös kuulovammaisen kiireetön yhteydenotto lääkäri- ja hoitajavastaanotoille.

Kuulovammaisten kiireellisen hoidon ja ensiavun yhteydenotot onnistuvat tekstiviestipalvelussa numerossa 044 486 1671. Palveluaika on arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 9–20. Tekstiviesti tulee aloittaa sanoilla ”kuulovammaisen ensiapu” ja jatkaa kirjoittamalla viestiin asia ja omat yhteystiedot.

Kaupungin omahoitaja- ja omalääkärijärjestelmä uudistuu samaan aikaan

Joulukuun alusta alkaen hoitavaa tahoa ei määritellä enää kotiosoitteen mukaan. Jos asiakkaalla on voimavarojensa tai hoidon vaativuuden takia erityistä tarvetta,
nimetään hänelle hoitoa koordinoiva terveydenhuollon ammattilainen.

Oman hoitajan tai lääkärin tarve arvioidaan muun vastaanottokäynnin yhteydessä Suuntima-työkalun avulla yhdessä asiakkaan kanssa. Erillistä arviointikäyntiä ei tarvitse varata.

”Kaikkia asiakkaita pyritään mahdollisuuksien mukaan ohjaamaan jatkossakin tutuille lääkäreille ja hoitajille. Uudistuksen myötä voimme tarjota palvelut kaupunkilaisille nykyistä sujuvammin ja tasapuolisemmin, kunkin yksilölliset tarpeet huomioiden”, Minna Luoto kertoo.

LISÄTIEDOT
Minna Luoto,