Mukanetti ja Nokian kaupunginkirjasto yhteistyöhön

ATK Seniorit Mukanetti ry tarjoaa maksutonta tietotekniikkaopastusta seniorikansalaisille eri opastuspisteissä ympäri Pirkanmaan. Opastajina toimivat yhdistyksen kouluttamat vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Yhdistys hakee nyt Nokialta vapaaehtoisia senioreita mukaan toimintaansa. Infotilaisuus yhdistyksen toiminnasta järjestetään Nokian pääkirjastossa tiistaina 15.1.2019 klo 14-16.

kirjasto_mukanetti

Mukanetin mallilla digikansalaiseksi

Oletko innostunut käyttämään tietokonetta omaksi iloksi ja hyödyksi ja haluat kehittää taitojasi? Haluatko myös jakaa taitojasi muille? Haluatko auttaa muita seniori-ikäisiä löytämään iloa ja hyötyä kännyköistä, tableteista tai läppäreistä? Haluatko itse pysyä tietotekniikan kehityksessä mukana?

Mukanetti on yhdistys, joka tarjoaa seniorikansalaisille tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytön perusvalmiuksia järjestämällä koulutusta sekä ohjausta eri opastuspisteissä.

Yhdistyksen päämäärä on edistää sukupolvien välistä tasa-arvoa tietotekniikan hallinnassa. Mukanetin toiminnan keskeinen idea on vapaaehtoiset vertaisohjaajat, jotka avustavat tietokoneen, tabletin ja kännykän käytössä sekä kursseilla että opastuspisteissä.

Mukanetin kurssit ja opastuspisteet ovat avoimia kaikille yli 50-vuotiaille.

Opastuspiste pääkirjastoon

ATK Seniorit Mukanetti ry ja Nokian kaupunginkirjasto hakevat nyt yhteistyössä nokialaisia vapaaehtoisia vertaisohjaajia mukaan yhdistyksen toimintaan. Yhteistyön tavoitteena on avata pääkirjastoon Mukanetin opastuspiste, jossa seniorikansalaiset voisivat jatkossa käydä opettelemassa tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytön perusvalmiuksia maksutta.

Mukanetin vertaisohjaajat ovat tavallisia tietokoneen käytöstä kiinnostuneita, jotka haluavat myös auttaa muita. Vertaisohjaajia koulutetaan jatkuvasti sekä tietotekniikassa että aikuisohjaamisessa. Aktiivisia vertaisohjaajia on nyt noin 80.

Yhteistyö osana kirjaston digihanketta

Mukanetin ja Nokian kaupunginkirjaston yhteistyö on osa Kirjaston antama digiosaamisen perehdytys kuntalaisille -hanketta. Hankkeella edistetään kuntalaisten valmiuksia hallita sähköisiä- ja mobiililaitteita riittävästi sekä oppia käyttämään monenlaisia digitaalisia aineistoja.

Lisätietoja:

Pasi Kangas