Mukanetin vertaisopastukset jatkuvat pääkirjastossa – seuraava opastuskerta on 3.9. klo 10-12

Yhdistyksen kouluttamat vertaisohjaajat opastavat seniorikansalaisia tietotekniikan pariin pääkirjastossa joka toinen tiistai klo 10-12. Opastukseen voit ottaa mukaan oman älypuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen.

Syksyn 2019 opastuspäivät ovat 3.9., 17.9., 1.10., 15.10. ja 29.10.

Mukanetin mallilla digikansalaiseksi

Mukanetti on yhdistys, joka tarjoaa seniorikansalaisille tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytön perusvalmiuksia järjestämällä koulutusta sekä ohjausta eri opastuspisteissä.

Vertaisohjaajan johdolla oppimaan

Pääkirjastossa opastajina toimivat yhdistyksen kouluttamat vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Mukanetin vertaisohjaajat ovat tavallisia tietokoneen käytöstä kiinnostuneita, jotka haluavat myös auttaa muita. Vertaisohjaajia koulutetaan jatkuvasti sekä tietotekniikassa että aikuisohjaamisessa.

Älylaitteet hallintaan

Opastukseen voit ottaa mukaan oman älypuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen. Kirjastossa tapahtuva opastus on maksutonta, eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Opastukseen ei ole ennakkoilmoittautumista.

Kevään opastuksista hyviä kokemuksia

Keväällä pääkirjaston opastuksiin osallistui yhteensä 34 nokialaista. Apua haettiin ja saatiin mm. älypuhelimen, tietokoneen ja tabletin käyttöön, sähköiseen asiointiin sekä sähköpostin ja WhatsAppin käyttöön.

Yhteistyö on osa kirjaston digihanketta

Mukanetin ja Nokian kaupunginkirjaston yhteistyö on osa Kirjaston antama digiosaamisen perehdytys kuntalaisille -hanketta. Hankkeella edistetään kuntalaisten valmiuksia hallita sähköisiä- ja mobiililaitteita riittävästi sekä oppia käyttämään monenlaisia digitaalisia aineistoja.

Pasi Kangas
kirjastopedagogi