Kirjastotilat avataan aikaisintaan 1.6.2020 – uloslainaamisesta tulossa lisätietoa

Hallitus linjasi 4.5.2020 koronakriisiin liittyvien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Linjauksen mukaan kirjastotilat voidaan avata aikaisintaan 1.6.2020. Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista sallittiin kuitenkin välittömästi ja mahdollisuuksia sen toteuttamiseen selvitetään parhaillaan.

Pöllö-patsas takana kirjahyllyä

Kirjastot ja muut julkiset sisätilat avataan asteittain ja hallitusti 1.6.2020 alkaen

Hallituksen linjauksen mukaisesti kirjastot, kulttuuritalot, nuorisotilat ja muut julkiset sisätilat avataan asteittain ja hallitusti 1.6.2020 alkaen. Pääkirjaston ja Linnavuoren lähikirjaston avaamisen sekä kirjastoauton reitille lähtemisen ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaamisen mahdollisuuksia selvitetään

Kirjastoaineiston lainaaminen on taas mahdollista heti kun turvalliset ratkaisut sen toteuttamiseksi ovat valmiit. Kirjastotilojen ollessa suljettuina ainakin 1.6.2020 asti vaihtoehtoisia tapoja lainaamisen järjestämiseksi selvitetään.

Lainat eivät eräänny – palautusluukku pysyy kiinni toistaiseksi

Pääkirjaston palautusluukku on suljettu 3.4.2020 alkaen toistaiseksi ja sen avaamisesta tiedotetaan myöhemmin erikseen. Kirjastojen sulkuaikana erääntyvien lainojen eräpäivät siirretään automaattisesti sulun jälkeiselle ajalle. Lainojen eräpäivät voi tarkistaa PIKI-verkkokirjastosta tai kirjaston asiakaspalvelusta 050 395 8823 (ma-pe klo 9-15).

Airi Nummelin
kirjastopalvelupäällikkö