Kirjastosta maksutonta tietotekniikkaopastusta senioreille

ATK Seniorit Mukanetti ry:n vapaaehtoiset vertaisohjaajat opastavat seniorikansalaisia tietotekniikan käytössä Nokian pääkirjastossa keskiviikkona 20.2.2019 klo 13-15, sekä 12.3.2019 alkaen joka kolmas tiistai klo 10-12. Opastuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

kirjasto_mukanetti

Vertaisoppimista kirjaston opastuspisteellä

Mukanetin opastuspiste on avoinna pääkirjaston monitoimitilassa keväällä 2019 keskiviikkona 20.2. klo 13-15, sekä tiistaisin 12.3., 2.4., 23.4., 14.5. ja 4.6. klo 10-12.

Opastajina toimivat yhdistyksen kouluttamat vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Osa heistä on tammikuussa yhdistyksen toimintaan mukaan lähteneitä nokialaisia.

Opastuspisteellä tapahtuva opastus on maksutonta, eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Opastukseen voi ottaa mukaan oman älypuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen.

Mukanetin mallilla digikansalaiseksi

Mukanetti on yhdistys, joka tarjoaa seniorikansalaisille tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytön perusvalmiuksia järjestämällä koulutusta sekä ohjausta eri opastuspisteissä.

Yhdistyksen päämäärä on edistää sukupolvien välistä tasa-arvoa tietotekniikan hallinnassa.

Mukanetin kurssit ja opastuspisteet ovat avoimia kaikille yli 50-vuotiaille.

Vertaisohjaajat tekevät vapaaehtoistyötä

Mukanetin toiminnan keskeinen idea on vapaaehtoiset vertaisohjaajat, jotka avustavat tietokoneen, tabletin ja kännykän käytössä sekä kursseilla että opastuspisteissä. Vertaisohjaajat ovat tavallisia tietokoneen käytöstä kiinnostuneita, jotka haluavat myös auttaa muita.

Vertaisohjaajia koulutetaan jatkuvasti sekä tietotekniikassa että aikuisohjaamisessa. Aktiivisia vertaisohjaajia on nyt noin 80.

Yhteistyö on osa kirjaston digihanketta

Mukanetin ja Nokian kaupunginkirjaston yhteistyö on osa Kirjaston antama digiosaamisen perehdytys kuntalaisille -hanketta. Hankkeella edistetään kuntalaisten valmiuksia hallita sähköisiä- ja mobiililaitteita riittävästi sekä oppia käyttämään monenlaisia digitaalisia aineistoja.

Lisätietoja:

Pasi Kangas
Kirjastopedagogi
Nokian kaupunginkirjasto
pasi.kangas@nokiankaupunki.fi

Päivi Kari
Informaatikko
Nokian kaupunginkirjasto
paivi.kari@nokiankaupunki.fi

Eija-Riitta Kortesluoma
Toiminnanjohtaja
ATK Seniorit Mukanetti ry