Kirjastojen sulkuaika jatkuu – palautusluukut suljetaan

Nokian kaupunginkirjaston toimipisteet pysyvät suljettuina ainakin 13.5.2020 asti valtioneuvoston linjausten mukaisesti koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Myös palautusluukut suljetaan 3.4.2020 alkaen toistaiseksi.

Pöllö-patsas takana kirjahyllyä

Kirjastojen sulkemisen tavoitteena on ehkäistä tartuntoja

Kirjastojen sulkemisen tavoitteena on ehkäistä koronatartuntojen etenemistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisara- ja kosketustartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Olennainen leviämistä estävä toimenpide on ihmisten välisten kontaktien välttäminen.

Palautusten käsittely keskeytetään

Palautusluukut suljetaan eikä palautuksia enää oteta vastaan perjantaista 3.4.2020 klo 8:00 alkaen. Sekä kirjat että asiointi kirjastolla lisäävät tartuntariskiä. Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti palautusten vastaanottaminen ja käsittely lopetetaan asiakkaiden ja kirjaston henkilökunnan terveyden suojelemiseksi. Lainattuja kirjoja ja muuta aineistoa voi palauttaa seuraavan kerran vasta epidemian jälkeen.

Lainat eivät eräänny

18.3.-13.4.2020 erääntyvien lainojen eräpäiviä on jo aiemmin siirretty automaattisesti eteenpäin. Lainat eivät eräänny myöskään jatkossa kirjastojen sulkuaikana. Lainojen eräpäivät voi tarkistaa PIKI-verkkokirjastosta.

E-aineisto esittelyssä PIKI-verkkokirjastossa

Kirjastokortilla ja tunnusluvulla voit lainata PIKI-verkkokirjastosta kirjoja, äänikirjoja, musiikkia ja elokuvia omalle laitteellesi myös kotioloista. Tutustu palveluihin osoitteessa www.piki.fi. Esittelemme aineistoja ja opastamme niiden käyttöön sulkuaikana kirjaston sosiaalisen median kanavissa.

Kirjasto palvelee puhelimitse ja verkossa

Pääkirjaston asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse arkisin klo 9-15 numerosta 050 395 8823. PIKI-verkkokirjaston Chat-palvelussa vastataan asiakkaiden kysymyksiin ma-to klo 10-17 ja pe klo 10-16.

Lisätiedot

Nokian kaupungin koronavirus-sivustolle kootaan ohjeita, kuinka toimia jos epäilet koronavirusta, sekä uutisia ja tärkeitä yhteystietoja. Sivustolla on myös tietoa koronaviruspandemian vaikutuksista kaupungin toimintaan. Sivustoa päivitetään säännöllisesti.

Lisätietoja Nokian kaupungin koronavirus-sivustolta.