Euroopan liikkujan viikko

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä Euroopan liikkujan viikkoa, jonka teemana tänä vuonna on kävely. Tampereen seudulla teema on ”Kävellen Lähiluontoon”, ja se kannustaakin ihmisiä etsimään Tampereen seudun kauneimpia näkymiä.

Kyseessä on vuosittain järjestettävä viikko, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikuntavalintoja sekä niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Euroopan liikkujan viikko kannustaa siis ihmisiä liikkumaan yhä enemmän kävellen. Viikon aikana eurooppalaiset kunnat ja kaupungit järjestävät erilaisia tapahtumia ja edistävät fiksua liikkumista.

Viikko päättyy 22.9 Auton vapaapäivään. Auton vapaapäivää on vietetty 2000 vuodesta lähtien ja kyseessä on ollut aikaisemmin Autoton päivä. Liikkujan viikkoa on vietetty vuodesta 2003 lähtien.

Viikkoon liittyviä tapahtumia ja haasteita on järjestetty suomessa vuosittain usealla paikkakunnalla. Tänäkin vuonna Nokian kaupunki haluaa kannustaa ihmisiä liikkumaan viikon aikana mahdollisimman paljon kävellen tai pyöräillen töihin, kauppaan tai harrastuksiin. Viikon aikana kannustetaan myös pitämään kävelypalavereja työpäivän aikana.

Olethan tutustunut myös Nokian luontopolkuihin? Tiedot ja kartat Nokian retkeilyreiteistä löydät täältä.

Osallistu Liikkujan viikon – somekampanjaan nappaamalla kuva kauneimmista ulkoilupaikoista ja jaa ne käyttäen tunnisteita #seutuliike, #tampereenseutu ja #liikkujanviikko. Viikon aikana äänestetään myös Seutuliikkeelle paras ilme ja pääset vaikuttamaan, kuinka Seutuliikkeestä kerrotaan jatkossa Tampereenseudun asukkaille. Äänestää voit täältä.

Lähde etsimään Nokian kaunein näkymä!