Yritysalueet

Nokian kaupunki on erinomainen sijoittumispaikka yrityksille. Kaupungin alueella on useita yritysaluekeskittymiä, jotka mahdollistavat yrityksille hyvät toimintaedellytykset.

Nokian kaupunki on sitoutunut kehittämään uutta Kolmenkulman yritysaluetta pitkällä aikavälillä. Tarjoamme yrityksille ketterää asiakaspalvelua, sujuvaa yhteistyötä sekä platform-palveluita, jotka mahdollistavat helpon sijoittautumisen alueelle.

Kolmenkulma

Kolmenkulman yritysalue sijaitsee Nokian, Tampereen ja Ylöjärven kaupunkien alueella. Koko alueen pinta-ala on noin 850 hehtaaria, josta Nokian alueella noin 600 hehtaaria. Monimuotoinen Kolmenkulman yritysalue Nokialla tarjoaa vapaita yritystontteja eri kokoisille toimijoille. Asemakaavoitettu alue on noin 100 hehtaaria, joka mahdollistaa 150 000 k-m2 uudisrakentamisen.

Kolmenkulman länsiosaan on rakentumassa bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalue. ECO3 on kansainvälisesti merkittävä osaamiskeskittymä, joka toimii samalla demonstraatio- ja pilottiympäristönä, jota Nokian kaupunki ja Verte Oy kehittää yhteistyössä yritysten sekä korkeakoulujen kanssa.

Kolmenkulman vapaat yritystontit

Harjuniitty

Harjuniityn kehittyvä alue sijaitsee Siuron valtatien varrella, vain noin kilometrin päässä Nokian keskustasta. Alueen asemakaava mahdollistaa teollisten toimijoiden sijoittumisen alueelle. Lisäksi alueelle voi rakentaa erilaisia toimitiloja.

Harjuniityn vapaat yritystontit

Pitkäniemi

Nokian Pitkäniemen alueella on asemakaavoitettu alue yritystoiminnalle. Alue soveltuu koulutus- ja hoiva-alan yrityksille ja on lähellä Pitkäniemen sairaala-aluetta.

Pitkäniemen vapaat yritystontit

Siuro–Linnavuori

Nokian Siuro–Linnavuoren alueella on merkittävä teollisen toiminnan keskittymä noin 10 kilmoterin etäisyydellä Nokian keskustasta. Alueella on yli 1000 teollista työpaikkaa pääasiassa kolmessa suurimmassa yrityksessä. Siuron alueella on myös pienempien teollisuusyritysten keskittymä.

Siuron vapaat yritystontit

Yritystontin hankinta

Yritystontin hankinta kaupungilta on mahdollista ostamalla tai vuokraamalla pitkällä vuokrasopimuksella. Autamme yrityksiä myös toimitilojen etsinnässä mahdollisuuksien mukaan.