Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat

Nokian kaupungin perusturvapalvelut tarjoavat mahdollisuuden käytännön harjoitteluun / työssäoppimiseen eri ammatteihin opiskeleville. Harjoittelupaikkoja on terveyspalvelujen, perhepalveluiden, vammaispalveluiden ja vanhuspalveluiden sekä tuki- ja hallintopalvelujen alueilla.

Opiskelijaohjaus

Harjoittelu on opiskelijalle tärkeä vaihe ammatillisessa osaamisessa ja kasvussa. Tavoitteenamme on laadukas opiskelijaohjaus, jota kehitetään jatkuvasti. Opiskelijaohjaus pohjautuu opiskelijaohjausta koskeviin laatuvaatimuksiin ja -kriteereihin sekä opiskelijaohjausta koskeviin suosituksiin ja ajankohtaiseen tutkimustietoon. Kehitämme opiskelijaohjaustamme mm. opiskelijaohjauksen laatukyselyn (CLES) avulla.

Nimetyt opiskelijan henkilökohtaiset ohjaajat edistävät ja tukevat opiskelijoiden harjoittelun onnistumista sekä opiskelijan ammatillisen osaamisen vahvistumista ja ammatillista kasvua. Joko yksikön lähiesimies tai nimetty opiskelijavastaava auttavat harjoittelun/työssäoppimisen suunnittelussa ja opiskelijoiden perehdyttämisessä harjoittelupaikkaan.

Harjoittelu

Ammattikorkeakoulun opiskelijat varaavat harjoittelupaikat Jobiilin kautta. Yliopisto-opiskelijoiden ja toisen asteen opiskelijoiden harjoittelupaikat sovitaan suoraan oppilaitosten koordinaattoreiden välityksellä tai opiskelijoiden kanssa sopien.

Opiskelijan muistilistaa hyödyntämällä pystyt valmistautumaan harjoitteluun jo etukäteen:

  • opintoni ovat edenneet opetussuunnitelman mukaisesti
  • päivitän lääkehoitopassini ja otan sen mukaan harjoitteluni alkaessa (terveydenhuollon opiskelijat
  • perehdyn oppilaitokseni harjoittelua koskeviin ohjeisiin
  • huolehdin siitä, että olen soveltuva tulemaan harjoittelujaksolle huomioiden tartuntatautilain 48§ mukainen soveltuvuus henkilöstön rokotussuojasta. Osoitan soveltuvuuteni tarvittaessa todistuksella.
  • laadin lähtötasokuvaukseni
  • olen käynyt oppilaitokseni tietoturvakoulutuksen
  • olen suorittanut Kanta-sivustolla Sähköisen reseptin verkkokoulun ja Potilastiedon arkisto -verkkokoulun ennen harjoittelun alkua (terveydenhuollon opiskelijat)
  • saan kulkukortin ja pukukaapin avaimen harjoitteluyksiköstä harjoittelun alkaessa
  • mukanani on nimineula, opiskelijakortti sekä mahdollisesti työkengät ja sukat. Suojavaatteen saan harjoittelupaikasta, jos tarvitsen sellaisen. Olen tutustunut Nokian kaupungin Perusturvapalveluiden työasu- hygienia- ja käsihygieniaohjeisiin.
  • jos minulla on epäselvää, otan yhteyttä sähköpostilla yksikön lähiesimieheen tai opiskelijavastaavaan.