Oma terveyteni

Terveyskirjasto – luotettavaa tietoa terveydestä

Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista ulottuvillesi. Terveyskirjaston artikkelit ja ohjeet ovat asiantuntijoiden laatimia ja perustuvat kansallisiin hoitosuosituksiin. Terveysportin sisältö on tarkoitettu tukemaan kansalaisia oman terveytensä hoitamisessa ja antamaan perustietoa sairauksista ja hoitoon hakeutumisesta.

Kanta-palvelut

Kanta– palvelusta löydät Omakanta– palvelun, jossa voi katsoa omia sähköisiä resepti- ja terveystietoja internetistä. Palvelusta voit myös tulostaa yhteenvedon kaikista sähköisistä resepteistäsi. Kanta- palvelussa on myös Potilastiedon arkisto, jossa voit tarkastella omia potilastietojasi. Palvelusta löytyy lisäksi asiointi-ohjeita, joista löydät ajantasaista tietoa oikeuksistasi potilaana mm. ulkomailla asioidessasi.

Mielenterveystalo

Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. Mielenterveystalossa on tarjolla myös nettiterapiaa jonne pääsee lääkärin lähetteellä ympäri Suomen.

Jos läheiselläsi on mielenterveys- tai päihdeongelma, voit omaisena saada tukea ja tietoa myös FinFamin sivulta.

Painonhallintatalotalo

Painonhallintatalo on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä virtuaalinen palvelu terveellisen laihduttamisen ja painonhallinnan tueksi. Palvelu tarjoaa tutkittua tietoa lihavuuden hoidosta ja painonhallinnasta. Painonhallintatalossa on myös pysyvään elämäntapamuutokseen tähtäävää terveyslaihdutusvalmennusta, johon pääsee mukaan lääkärin lähetteellä.

Hyvinvointia ravinnosta

Terveellinen ruokavalio on hyvinvoinnin perusta. Ravitsemussuositusten mukainen ruoan valinta ehkäisee sairastumista muun muassa tyypin 2 diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin ja muistisairauksiin. Sairauden hoidossa tasapainoinen ja riittävä ravinnonsaanti on tuloksellisen hoidon ja kuntoutuksen kulmakivi.  Terveyttä edistävät ruokavalion linjaukset löytyvät tutkimustiedon pohjalta laadituista suomalaisista ravitsemussuosituksista. Jokaiselle löytyy oma tapa syödä terveellisesti. Voit arvioida ruokatottumuksesi peilaten niitä ravitsemussuosituksiin tai tekemällä testin ruokatottumuksistasi. Ruokatottumusten tarkistaminen on todellinen terveysteko.

Allergia- ja astmatalo

Allergiset sairaudet ja astma ovat lisääntyneet viime vuosina. Allergia- ja astmatalo tarjoaa hyödyllistä ja tutkittua tietoa astman ja allergioiden oireista, siedätyshoidosta sekä lääkehoidosta. Palvelun tarkoituksena on helpottaa allergia- ja astmapotilaiden arkielämää muun muassa itsehoito-ohjeiden avulla.

Terveyttä liikunnasta

Säännöllinen liikunta on hyvä tapa parantaa toimintakykyä ja terveyttä. Merkittäviä terveysvaikutuksia saadaan aikaan säännöllisellä liikunnalla ja muulla fyysisellä aktiivisuudella. Arki- ja hyötyliikuntaa voit toteuttaa pieninä palasina niin vapaa-ajalla kuin töissäkin. Ohessa koottuna hyödyllisiä linkkejä terveellisten liikuntatottumusten edistämiseksi.

Kuntoutumistalo

Kuntoutumistalon virtuaalipalvelut tukevat potilaan omaehtoista kuntoutumista ja palvelujen avulla myös hoitoon pääsyn odotusajan voi käyttää aktiivisesti hyödyksi. Kuntoutumistalosta löytyy itsehoito-oppaita mm. selkäkivusta, virtsankarkailusta, reumasairauksista sekä oppaita kuntoutujan läheisille.

Niveltalo

Niveltalo on ortopedien ja fysioterapeuttien yhdessä tuottama verkkopalvelu sinulle, joka kärsit nivelkivusta tai muusta nivelsairaudesta. Neuvomme, miten voit ennaltaehkäistä ja lievittää esimerkiksi nivelrikon aiheuttamaa kipua. Palvelumme tarjoaa nivelille sopivia liikuntaohjeita, tietoa tekonivelleikkauksesta sekä vertaistukea nivelsairauden kanssa elämiseen.

Kivunhallintatalo

Kivunhallintatalo tarjoaa tutkittua tietoa erilaisista kiputilanteista ja kivun hoidosta niin potilaille kuin heidän läheisilleen. Sivuilta löytyy lisäksi kivun itsehoito-ohjelmia.

Hallitsetko päihteiden käyttöäsi?

Oletko pohtinut alkoholinkäyttöäsi tai miettinyt, että haluaisit lopettaa tupakoinnin? Olet ehkä yrittänytkin, kuitenkaan siinä onnistumatta. Tietoa ja tukea löydät Päihdelinkistä, joka on kattava verkkopalvelu päihteistä ja riippuvuuksista. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen, sekä kaikille päihdetiedosta kiinnostuneille.

Rinnallakulkijasi peliongelmissa

Peluuri -sivusto tarjoaa riippumatonta tietoa pelihaitoista. Peluuri on kaikkia rahapelaajia, ongelmapelaajien läheisiä sekä pelihaittoja työssään kohtaavia varten. Tarjolla on ammatillista tukea, vertaistukea ja oma-apuvälineitä puhelimen ja verkon välityksellä. Palvelut ovat luottamuksellisia, anonyymejä ja maksuttomia.