Kun tarvitsen apua

Apua erilaisiin tilanteisiin:

 

Kun sairastun äkillisesti

Terveyskeskuksen päivystysvastaanotto palvelee sinua, kun sairastut äkillisesti tai loukkaannut vakavasti, ja tarvitset välitöntä, kiireellistä hoitoa viimeistään vuorokauden kuluessa sairastumisesta. Mikäli kyseessä ei ole hätätilanne, soita ennen päivystykseen lähtöä hoidon tarpeen arvioimiseksi.

Terveyskeskuksen päivystysvastaanoton ollessa suljettu, nokialaisten päivystyshoitoa vaativat asiat on keskitetty Taysiin, ensiapu Acutaan (p. 03 3116 6411). Soita ennen päivystykseen lähtöä hoidon tarpeen arvioimiseksi.

Hätätilanteissa on yhteyttä hätänumeroon 112.

 

Lapsiperheiden matalan kynnyksen palveluohjaus

Mietityttääkö sinua jokin omaan elämääsi tai perheeseesi liittyvä asia? Ota yhteyttä lapsiperheiden palveluohjaukseen, niin mietitään yhdessä ratkaisuja ja perheellesi sopivia palveluita.

  • Puhelimitse: 040 8285 277
    Varmimmin ma-pe klo 10-12. Jos puheluun ei pystytä vastaamaan, työntekijä soittaa sinulle takaisin 1-3 arkipäivän kuluessa.
  • Sähköisellä Pyydä apua! -lomakkeella voit jättää yhteystietosi ja lapsiperheiden sosiaalipalveluiden työntekijä ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse 1-3 arkipäivän kuluessa.

 

Tarvitsetko apua lähisuhdeväkivaltaan?

Mitä lähisuhdeväkivalta on?

  • Perheväkivalta viittaa yhden perheenjäsenen toiseen kohdistamaan väkivaltaan. Perheväkivalta on myös poliisin kotihälytysten tehtävälaji ja sitä käytetään rikosilmoitusten luokitteluissa.
  • Parisuhdeväkivalta tarkoittaa läheisessä parisuhteessa tapahtuvaa väkivaltaa. Kun parisuhdeväkivalta jatkuu, se muuttuu ajan myötä usein rajummaksi ja seurauksiltaan vakavammaksi. Parisuhdeväkivalta on uhrille erityisen haavoittavaa, sillä se tapahtuu intiimissä ihmissuhteessa. Parisuhdeväkivallasta on vaikea irtaantua. Häpeä ja syyllisyys voivat monella uhrilla olla pitkään esteenä avun hakemiselle ja väkivaltaisesta suhteesta irtautumiselle.
  • Seurusteluväkivalta on nuorten parisuhteissa tapahtuvaa väkivaltaa. Se eroaa aikuisten parisuhdeväkivallasta erityisesti siinä, että nuorella voi olla vielä keskeneräiset emotionaaliset ja kognitiiviset taidot. Nuori ei välttämättä hahmota, mikä on seurustelusuhteessa toivottavaa ja sallittua.

Lisätietoa lähisuhdeväkivallasta

Lisää tietoa kolmannen sektorin toimijoista

Hätätilanteissa ota yhteyttä hätänumeroon 112.

Voit jättää myös yhteydenottopyynnön Pyydä apua! -lomakkeella.

 

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystykseen voit olla yhteydessä, kun haluat tehdä lastensuojeluilmoituksen tai tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa lastensuojeluun,aikuisväestöön, perhekriiseihin, perheväkivaltaan tai elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Virka-aikana klo 8.00 -16.00 välisenä aikana voit ottaa yhteyttä Nokian kaupungin päivystävään sosiaalityöntekijään, p.040 7799 289

Virka-ajan ulkopuolella välitöntä sosiaaliviranomaisen arviointia vaativat kriisitilanteet hoidetaan Tampereen kaupungin Sosiaalipäivystyksen toimesta 24 t / vrk, vuoden jokaisena päivänä, koko Pirkanmaan alueella.

Tampereen Sosiaalipäivystys: P. 0500-625 990.

 

Pyydä tukea Helpperistä

Oletko 12-17-vuotias ja mieltäsi painaa jokin asia, johon kaipaisit tukea? Helpperi tarjoaa lyhytaikaista varhaisen vaiheen tukea nuorten päihde- ja mielenterveyshaasteisiin. Sähköisellä lomakkeella voit jättää yhteystietosi, niin Helpperin työntekijä ottaa sinuun yhteyttä.